12 ani de ASbO.ro la Casa Universitarilor cu Domeniile Vînju Mare 

Publicat de MarianBuzarnescu pe

*

Am fost la Casa Romanescu, sau Casa Universitarilor cum i se mai zice. Am mai făcut aici și la petrecerea aniversara de 10 ani blogosferici. În acel articol am povestit mai mult despre Casa Universitarilor, am făcut și un tur. Deci găsești în articolul ăla multe poze și informații. Du-te și citește-l. Hai, dă click pe link. După ce îl termini de citit pe ăsta, evident.

Casa Universitarilor a.k.a. Casa Romanescu, din spate
Casa Universitarilor a.k.a. Casa Romanescu, din spate

E o locație foarte frumoasă, ideală pentru evenimente. Am mâncat, am băut niște vinuri foarte bune de la Domeniile Vînju Mare – despre care o să povestesc mai jos, am socializat și am și dansat.

Dar să le luăm pe rând. Am mâncat, cum ziceam. Am avut de la Casa Universitarilor pregătite niște platouri reci, platouri calde, și ceva friptură cu cartofi. Foarte bune toate, dar preferatele mele au fost preparatele pe grătar. Ca de obicei.

Platouri reci și calde la Casa Universitarilor
Platouri reci și calde la Casa Universitarilor

Degustare Domeniile Vînju Mare la Casa Universitarilor

Ce eveniment ar fi ăla fară puțin lubrifiant social. Adică ceva de băut acolo, să prindem curaj de vorba și dansat. Am avut invitați câțiva prieteni de la Domeniile Vînju Mare, care au venit desigur și cu câteva vinuri spre degustare.

Cu Vînju Mare am avut și o degustare „oficială”, unde am degustat 4 vinuri Pelin, printre specialitățile cramei. Din nou, am scris în acel articol mai multe informații despre crama și vinuri, deci după ce termini de citit asta, recomand și articolul acela.

Domeniile Vînju Mare la Blogmeet Aniversar - 12 ani de ASbO.ro
Domeniile Vînju Mare la Blogmeet Aniversar – 12 ani de ASbO.ro

3 vinuri de la Domeniile Vînju Mare 

Cu ocazia blogmeet-ului aniversar, am avut pe mese 3 dintre vinurile de la Domeniile Vînju Mare:

  • Mirage Riesling Italian sec;
  • Mirage Rose sec;
  • Divin Feteasca Neagra demisec.

Adică două vinuri din Gama Miraj și un vin din gama Divin. Numele sunt foarte inspirate, daca mă întrebi pe mine, cu conotații mistice. Mi-a plăcut mai ales eticheta de la Divin. Și vinurile au fost reușite.

Riesling Italian este un vin alb, sec, cu 12% alcool/volum. Un Riesling interesant, cu o culoare foarte cuminte, dar cu arome dulci-acrișoare, de mere verzi și alte arome florale și fructate specifice soiului. Se pare că soiul italian s-a înțeles bine cu terroir-ul de la Vînju Mare.

Rose-ul din gama Mirage este de asemenea un vin sec, cu 12% alcool/volum. Este un vin proaspăt cu arome de fructe de pădure, dar eu am simțit și ceva arome de trandafiri pe acolo.

Feteasca Neagră din gama Divin a fost vinul meu preferat din cele degustate. Un vin roșu, demisec, cu 13% alcool/volum. Cu o culoare rubinie foarte intensă, cu arome de prune coapte și fructe negre de pădure. Un vin bine structurat, corpolent. Un vin ce nu a stat în baric, ci doar învechit în sticle.

Desigur, tradiția noastră e să dăm noroc la rose, așa că, uite, poză cu noi dând noroc la rose:

Noroc la roze cu Domeniile Vînju Mare
Noroc la roze cu Domeniile Vînju Mare

Am aflat și că există un magazin al cramei în Craiova, de care nu știam spre rușinea mea. Pe Bd. Carol I nr. 84, vis a vis de Hotel Rexton, în spatele porților metalice gri, magazinul de vinuri este curtea interioară. Urmează să îi fac și eu o vizită cât de curând, să mă aprovizionez.

Ce am mai facut noi pe la Casa Universitarilor

După ce am mâncat bine și am băut vinuri bune, a venit timpul pentru activitățile mai puțin serioase. Adică discuții diverse cu oameni mișto, dansuri variate și poze artistice.

Dar înainte de asta, ne-am bucurat și de desert. Adică un tort. Ce aniversare e aia fară tort? Și anul acesta, tortul a fost făcut chiar de mama mea, deci mă simt onorat. Practic, nu aveam nici un dubiu că va fi ce trebuie, căci mănânc prăjiturile lu’ maică-mea de vreo 31 de ani. Și prienetii mei deja s-au obișnuit să facă request-uri când avem vreun chef. Deci nu m-a surprins deloc nici feedback-ul foarte pozitiv de la colegii blogosferici. Deci, bravo, mama!

Tort delicios făcut de mama Bărbosului, adică maică-mea
Tort delicios făcut de mama Bărbosului, adică maică-mea

No, am mai făcut și o poză de grup la Casa Universitarilor. Cam greu cu încadrarea, că mâncasem cam mult, însă a ieșit okay.

Poză de grup Blogmeet Aniversar la Casa Universitarilor
Poză de grup Blogmeet Aniversar la Casa Universitarilor

Cam așa am sărbătorit noi 12 ani de ASbO.ro. Urmează cât mai multe evenimente! Acum e momentul să dai scroll înapoi în sus și să te duci pe celelalte articole pe care le-am recomandat 🙂


1 comentariu

ASBO’s 12th anniversary party was “Divin(e)” – Positive-Mind-4-Life · 03/03/2024 la 07:30

[…] we did when the cake came. This year, we enjoyed a different cake made by a different artist. Chocolate cakes are not my favourite type of cake – but the cake made by Marian’s […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.