4 chestii mișto pe care le-am mâncat la Il Forno Pub&Grill la Blogmeet #73

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Hey salut! De când nu ne-am mai văzut! Nu-i așa că vă era dor să vă mai zic cu ce-mi delectez papilele gustative în timpul meu liber? Bine, „timp liber”. Că numai liber nu e. Dar mai prinde bine câte o ieșeală din asta, să-mi mai relaxez oasele, să mai văd ce mai face restul lumii, să mai pun câteva kile pe mine. Oricum, azi vă zic 4 chestii mișto pe care le-am mâncat la Il Forno Pub&Grill la Blogmeet #73, care a fost acum 2 săptămâni. Da, time management-ul meu nu mai e ce a fost. Cu toate astea, mâncarea a fost așa de memorabilă încât mi-a rămas întipărită în suflet, deci încă pot să-mi dau cu părerea despre ea.

Prima chestie mișto pe care am mâncat-o a fost un Platou Antipasto Misto

Platou antipasto misto
Platou antipasto misto

Vezi ce am făcut acolo? Nu? Okay. Platoul a avut humus cu ardei copt, feta marinată, prosciutto crudo și salam milano. Uită-te la el ce frumos e! Nu-s io mare fan al humusului, însă ăsta chiar a fost reușit. Probabil din cauza ardeiului. A mers de minune pe pâinea prăjită, făcând concurență bruschetelor. Ce mi-a plăcut la nebunie din platou a fost brânza feta marinată. O explozie de gusturi și arome! Așa de mult mi-a plăcut, încât am mai furat și din platoul vecinilor. A fost o combinație extraordinară, cu prosciutto crudo și salamul Milano.

Tot de la Milano a venit și a doua chestie mișto de am mâncat-o: Pizza Milano Forte

Pizza Milano Fore
Pizza Milano Fore

Deci fac niște poze bestiale, ar trebui să fiu plătit pentru asta. Anyways, cum am mai zis în trecut, am mâncat la Il Forno Pub&Grill cea mai bestială pizza ever. Și Pizza Milano Forte este plasată aproape la fel de sus în topul meu de pizza. Este o pizza home made green pesto cu pui și alte ingrediente alese cu grijă. Se remarcă roșiile cherry proaspete care oferă un contrast foarte interesant. Se mai pot observa și feliile de ardei, de care comesenii mei mi-au zis că ar fi foarte iute. Mie nu mi s-a părut deloc așa, dar în același timp eu mănânc picant în general, deci…

În ordinea intrării, al 3-lea fel a fost Maiale alla Cacciatore

Maiale alla Cacciatore
Maiale alla Cacciatore

Care este un pui, un pui de porc, aparent. Sau așa am înțeles eu. Cu cartofi și sos și ce mai vedeți voi prin poza de mai sus. Rucola era pentru plating, cred. Sper. Adică e mâncarea purcelușului pe care l-am mâncat eu. În orice caz, chiar dacă mă umplusem deja de pizza, am reușit să termin și porția de purceluș. A fost bun, așa de bun… Chiar dacă ne avertizase Damian să nu mâncăm înainte, cred că nici unul din noi nu era pregătit pentru atâta mâncare. Dar, artă cere sacrificiu! Mie îmi place tare mult că au diversificat meniul, nu că nu mi-ar fi plăcut pizza, fiind cea mai bună pizza din Craiova, dar mă mai cultiv și eu mâncând și alte preparate.

La desert am mancat ‎apple crumble cu inghetată de vanilie

‎Apple crumble cu înghețată de vanilie
‎Apple crumble cu înghețată de vanilie

Sună fancy. Mai puteți? Că eu abia am mai putut și desertul. Dar totuși am gustat. Nu știu dacă e din cauza faptului că deja mâncasem mult, din cauza berii sau pur și simplu că nu-s eu cu dulcegăriile, dar asta mi s-a părut mult prea dulce. Un kilometru de dulce, cum ar zice un artist contemporan. În orice caz, desertul a avut o textură foarte interesanta și probabil în alte circumstanțe l-aș fi putut savura în toată splendoarea lui. Cu siguranță că îl voi încerca cândva „pe stomacul gol”, cum s-ar zice.

Astea au fost cele 4 chestii mișto pe care l-am mâncat la Il Forno Pub&Grill

La ultimul blogmeet, zic. Că așa, am mai mâncat și alte chestii. Din câte știu, nu tot ce am mâncat noi se poate găsi în meniu. Noi am fost un fel de pionieri. Niște porcușori de guinea, dacă vreți. Cu siguranță că veți găsi feluri la fel de interesant de delicioase în meniu. S-a băgat de curând în meniu partea de grill, deci sunteți invitați să vă bucurați de aceasta, dacă sunteți pasionați ai grătarului. Cum sunt eu.

Pe lângă asta, ca la orice alt blogmeet, noi am socializat, am discutat subiecte actuale și am spus glume. Il Forno Pub&Grill devine încet, încet, locația noastră preferată când vine vorba de întâlniri blogosferice. Să fie decorul? Sau mâncarea delicioasă? Mi se făcu foame doar scriind articolul ăsta. Știți ceva? Eu dau o fugă să văd ce-au mai băgat în meniu. Până data viitoare, va las cu mai multe poze de la Blogmeet #73.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10210644547980876.1073741892.1563115505&type=1&l=7ea6e13394

Update: Fără surprindere, Il Forno a devenit unul dintre restaurantele mele favorite de ieșeală. Am devenit de-al casei. Chiar și în 2020 mai degust noutăți din meniu. Poți citi articolul ăsta despre niște platouri foarte gustoase din meniu.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.