Duminică-22 octombrie 2017-a avut loc cel de-al 68-lea blogmeet al Asociației Bloggerilor Olteni, din care fac și eu parte. Blogmeet-ul este întâlnirea noastră lunară, în care ne adunăm toți ăștia din asociație și socializăm, discutăm noutăți, proiecte și ne bucurăm de diverse activități. Luna aceasta am fost invitați la Restaurant Marmara, singurul restaurant cu specific turcesc din Craiova. Am fost invitați că să “degustăm” noile produse din meniul lor. Și prin degustat vreau să zic devorat. Pe bune, suntem niște animale. Dar e parțial și vina lor, că au făcut mâncarea așa bună.

Poză de după

Poză de după

Invitația la Restaurant Marmara ne-a făcut-o Damian, care aparent este așa bătrân-deși nu pare-încât este printre cei trei blogolteni fondatori ai blogmeet-urilor. Alături de Daniel Botea și celălalt, pe care nu îl cunosc personal așa că… Anyways, Printre subiectele serii au fost povești de la primele blogmeet-uri și glume tematice. Damien face o gazdă minunată. Pe lângă asta, mâncarea și atmosfera inedită de la Restaurant Marmara au făcut că #68 să fie unul dintre cele mai memorabile întâlniri ale blogosferei craiovene.

Pe meniul serii am avut după cum urmează:

  • Adana Kebab
  • Aripoare de Pui
  • Frigărui de Vită
  • Cotlet de Miel
  • Bulgur (Orez)
  • Humus
  • Haidari Ezme
  • Salată de Vinete
  • Tirank (pâine lungă)

Totul a fost minunat, îmi e greu să aleg un preferat. Chiar și pâinea “tirank” a fost așa gustoasă că am mâncat o bucată goală. Cred că cel mai mult m-a impresionat Adana Kebab, care a avut un gust unic, pe care nu îl mai experimentasem înainte. Amestecul de cărnuri și condimente s-a îmbinat perfect. Bucătarul de la Restaurant Marmara este veritabil, iar noi am avut chiar șansa să îl cunoaștem.

 Noi și chef-ul-Photo Credits: Daniel Botea

Noi și chef-ul-Photo Credits: Daniel Botea

La desert, tradiționala baklava. Ai zice că nu poți da greși cu baklavaua, dar asta parcă a fost altceva. Probabil și rețeta de baklava e veritabilă.

Și cum eu sunt degustător și de substanțe lichide, desigur că a trebuit să mă asigur că și barul de la Restaurant Marmara are ce trebuie în el. Am optat însă pentru ceva tradițional englezesc: Un Chivas de 18 cu un chaser de bere neagră. Ce să-i faci, obiceiurile vechi mor repede. Mă bucur că selecția lor de băuturi este variată și de cea mai bună calitate.

Cam așa am petrecut noi cea dea 68-a întâlnire a bloggerilor olteni. Abia aștept să văd ce vom face la 69. Hehe, 69. Pe final vă las cu mai multe poze de la eveniment, as always.

Gepostet von Marian Buzarnescu am Dienstag, 24. Oktober 2017


1 Comment

Crama Histria sau cum am descoperit cel mai șmecher vin rose · 05/08/2019 at 18:27

[…] Zamfirescu, un restaurant cu specific românesc, care se găsește în Craiova, unde era fostul Restaurant Marmara (care, la rândul lui, era fosta Casa Zamfirescu. Ce mică-i lumea, […]

Comentează!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: