Mi-am facut niste analize medicale in Craiova si am fost surprins

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Vine un moment în viața oricărui om când își dă seama de propria-i mortalitate. Asta de obicei se întâmplă pe la o vârstă mai fragedă și de cele mai multe ori alegem să ignorăm această informație și să ne trăim în continuare viața. Să ne „bucurăm” de ea. Așa am auzit și eu, că unii se bucură de viață, nu știu exact care-i faza. În orice caz, după ce mai trece timp, vine un alt moment când îți dai seama că „nu mai e cum era”. Știți voi, când nu mai ai energia necesară să pierzi nopți făcând diverse activități, când încep să te doară chestii dacă dormi strâmb, când începi să-ți faci griji că ți-ai făcut prea multe planuri și ai prefera să stai să te uiți la seriale sau să citești. Nu? Sunt doar eu? Nu cred. În orice caz, eu am pățit. Probabil din cauza stilului de viață sedentar, viața de birou, alimentație nu chiar potrivită și neglijatul activităților sportive. Ce vreau să spun este că am ajuns la momentul ăla în viața mea când am realizat că al meu corp are o dată de expirare și necesită mentenanță pentru a funcționa corespunzător în continuare. Și m-am decis că ar fi indicat să fac ceva în privința asta. Primul pas a fost să-mi dau seama ce-i lipsește. Așa că m-am hotărât să-mi fac niște analize medicale.

De ce e bine să-ți faci analizele astea în mod periodic

Răspunsul evident ar fi pentru că e important să știi ce se întâmplă cu corpul tău. Corpul tău e o mașinărie și ca orice mașinărie are nevoie de mentenanță. Și chiar dacă totul „merge” și pare okay din afară, nu înseamnă că și pe interior se întâmplă același lucru. Ce încerc eu să zic cu analogia asta este că, uneori, mașinăria merge chiar dacă anumite piese sunt mai mult sau mai puțin avariate. Și dacă la o mașinărie ai schimba sau repara piesele defecte, la corpul tău nu prea poți face asta. Deci nu e o analogie foarte bună?

În corpul tău se întâmplă multe. Sunt o grămadă de procese care fac să se întâmple „magia”. Procese chimice și fizice și biologice. Nu știu, termeni din ăștia pompoși, că eu sunt ITst. Dar știu că pot apărea deficiențe sau complicații. Alimentație nepotrivită, lipsa de mișcare fizică, stres sau pur și simplu gene proaste. Lucruri care pot face ca corpul tău să nu funcționeze în parametrii optimi. Și de cele mai multe ori aceste deficiențe se produc în mod treptat, iar schimbările întâmplându-se la fel de treptat, trec adesea neobservate. Și ne obișnuim cu ele, nu îți dai seama că e ceva în neregulă decât după mult timp când îți amintești cum era acum câțiva ani, când totul era bine. Tocmai de asta e bine să-ți faci niște analize generale în mod periodic, să descoperi eventualele probleme care pot apărea. Să le identifici din timp, înainte ca acestea să se agraveze. Cu îndrumarea unui specialist, evident.

Unde mi-am făcut eu analize medicale în Craiova

Întâmplarea face că fix în perioada în care m-a lovit simțul ăsta al răspunderii cu privire la sănătatea corpului meu, m-am întâlnit cu un vechi amic. Cumva s-a întâmplat ca planetele să fie aliniate sau ceva, că discuția a ajuns fix la subiectul ăsta. Bine, nu dau vina pe astre. E genul de om care are un stil de viață sănătos și căruia îi pasă de ce se întâmplă cu corpul lui. Ciudat, că avem cam aceiași vârstă. În orice caz, mi-a zis că știe el o clinică blanao unde pot să-mi fac analize medicale. Clinica Medlink. Mi-a zis că e locul potrivit unde îmi pot face analize generale în Craiova.

Așa că am luat detaliile de rigoare și după puțin research m-am hotărât că aici e locul oportun să-mi fac prima inspecție tehnică periodică a corpului, ca să zicem așa. Și că e momentul să fac asta. Dacă nu acum, atunci când? Vă zic eu când, cu vreo lună după ce am discutat cu amicul meu. Că deh, am un program încărcat. Sau așa îmi place să cred. Să rămânem la faptul că am un program încărcat. Important e că am fost să-mi fac analizele.

Intrând pe ușă la Clinica Medlink să-mi fac analize medicale
Intrând pe ușă la Clinica Medlink să-mi fac analize medicale

Experiența mea cu Medlink Craiova

Vă ziceam că am făcut ceva research înainte. Am aflat că este o clinică relativ nouă, înființată în 2019. Poate pentru unii asta ar fi un punct în minus, că poate fiind noi pe piață nu știu ce fac. Însă eu nu cred asta. Dacă sunt noi, înseamnă că își dau silința pentru că trebuie să-și câștige clienți. Un alt argument pro ar fi că fiind o clinică nouă, înseamnă că și echipamentele pe care le au în dotare sunt noi, de ultimă generație. Lucru care mi s-a confirmat când am ajuns acolo.

Ideea e în felul următor: experiențele mele anterioare cu domeniul sănătății nu au fost tocmai plăcute. Când eram eu mic copil fără de barbă, am avut ceva probleme medicale și am stat ceva prin clinici și spitale. Alea de la stat. Acum aproape 20 de ani. Deci vă puteți imagina de ce am avut parte: echipamente vechi, saloane insalubre, doctori sictiriți care te tratează că pe un sac cu cartofi. De aici probabil și alegerea mea de a sta departe de chestiile astea când nu aveam neapărată nevoie. Singurele tangențe pe care le-am avut în ultimii 10 ani au fost controalele oftalmologice periodice și medicina muncii. Astea tot la clinici private, deci experiențe care nu m-au traumatizat :).

Revenind la Clinica Medlink din Craiova unde mi-am făcut eu ITP-ul. Adică analize medicale. Vă ziceam că am decis că e timpul să acord mai multă importanță sănătății mele și să-mi fac niște analize generale. Am sunat să-mi fac o programare și am stabilit ce și cum. A rămas să fac două vizite la clinică. Prima a fost mai mult introductivă. Mi-au prezentat sediul lor și am făcut cunostiinta cu o parte din staff. Am aflat că au două departamente: unul medical și unul de beauty. Pe mine mă interesa cel medical, evident. Dar mi-au spus și despre cel de beauty, că ăla este cel cu care se mândresc cel mai mult. Adică au tehnologii de ultimă generație pe care le utilizează. Le-am zis că la mine ar fi mult de muncă, mai ales cu serviciul de epilare definitivă pe care îl au. Așa mai fac eu glume proaste când mă întâlnesc cu oameni pentru prima dată. Evident, cele două departamente vin fiecare cu specialiștii lor, deci și analizele mele generale urmau să fie făcute cu profesionalism și echipamente de top.

Salon curat și dotat cu aparatură nouă
Salon curat și dotat cu aparatură nouă

Mi-am făcut la prima vizită o Ecografie Abdominală. Credeam că asta se face doar la gravide, dar aparent merge și la tipi cu burtă de bere. Prin procedura asta se verifică dacă organele interne sunt cum ar trebui. Se poate vedea dacă organele au dimensiunile normale, dacă ai pietre sau grăsime sau chestii de genul ăsta pe unde nu trebuie. Într-un mod surprinzător, ale mele funcționează în parametri optimi. Până și ficatul, pe care îl abuzez în mod regulat a fost okay. Am făcut gluma asta cu ficatul antrenat și acolo. Nu știu de ce mi se pare amuzant. Cică pentru vârstă mea e normal să fie sănătoase organele. Pe mine m-a surprins puțin asta, dar e prilej de bucurie. O să beau o bere în cinstea asta!

A rămas să vin și a doua zi să-mi fac și alte analize medicale. Gen analize de sânge și alte fluide corporale. Am fost instruit să nu mănânc nimic înainte de asta. Ce nu știau ei, era că trebuiau să-mi zică și să nu fumez. Sper că țigara de am băgat-o în drumul până la mașină să nu-mi afecteze rezultatele pe care le aștept cu nerăbdare.

E ca și cum o bucățică din mine a rămas la ei
E ca și cum o bucățică din mine a rămas la ei

Și recoltarea de sânge a mers super okay. Am fost impresionat cât de prietenoși au fost cei de la clinică. A fost o experiență foarte plăcută. Cine ar fi crezut că la privat e mult mai bine decât la stat? A se citi sarcasmul din întrebarea anterioară. Ce încerc să zic cu articolul ăsta este că, e important să-ți faci analize în mod periodic. E indicat. Și dacă vrei să-ți faci analize generale in Craiova, recomand cu încredere clinica Medlink. Eu vreau să-mi fac un obicei din a-mi face analize medicale cel puțin o dată pe an, și voi reveni la ei cu încredere.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.