Aplicația Abuz Alcool s-a lansat și este aici te ajute

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Înainte să vă zic de aplicația asta, „Abuz Alcool”, simt nevoia să vorbesc puțin despre alcool în sine, ca un connoisseur ce sunt. De când au început egiptenii să experimenteze cu procesul de fermentare, prin 3400 i.e.n, și până în secolul 21 când ne-am gândit noi că rețeta veche de mii de ani a devenit demodată, și ar trebui să băgam lămâi în ea, alcoolul a fost prezent în viețile noastre.

Sunt mulți care consideră alcoolul o substanță nocivă. Dar are și el rolul lui în societate, cât timp nu se face abuz de alcool. O bere cu prietenii poate fi un mod foarte bun de relaxare, un vin pun alături de persoana iubită îți poate face seara mult mai distractivă, iar un pahar de whisky la miez de noapte îți poate oferi inspirația necesară să scrii articole idioate. Este okay consumul, nu este okay abuzul de alcool. Adică uită-te la daci, iubeau așa de mult vinul încât Burebista a trebuit să ardă viile că să-și pună cururile la treabă.

 Dar, la fel ca de orice altceva în viață, nu trebuie să faci abuz de alcool!

Captura din aplicația "Abuz Alcool"
Captura din aplicația „Abuz Alcool”

Din fericire, pe 4 noiembrie, a fost lansată aplicația „Abuz Alcool”, care are ca scop să facă oamenii să fie mai responsabili atunci când consumă mai sus menționatele licori.

Cum funcționează aplicația? Păi simplu: o găsești pe Play Store, e gratis, așa că o poate instala oricine. Odată instalată o deschizi, et voilà, e gata de utilizare. Cu ajutorul ei poți semnala orice abuz de alcool pe care îl observi că se întâmplă în jurul tău. E foarte simplu de raportat, vezi în imaginea atașată. Odată ce sesizezi un abuz, apeși pe „RAPORTEAZĂ ABUZ” , adaugi numele locației, adresa și abuzul sesizat. Poți adaugă o poză pentru referință. Dacă bifezi căsuța să trimiți raportul autorităților, va trebui să incluzi câteva date personale.

Aplicația păstrează rapoartele, astfel poți vedea în timp real, pe hartă, ce abuzuri au fost raportate în jurul tău.

Abuz de alcool poate fi oricare din următoarele situații, dar nu numai:

  • persoane care au consumat alcool și se urcă la volan
  • alcool vândut către minori
  • oameni în stare de ebrietate care au un comportament violent, perturbă liniștea sau distrug proprietatea publică sau privată

Sunt  conștient că fiecare dintre noi poate să facă ce vrea cu viață lui, dar aceste acțiuni nu trebuie să-i afecteze pe ceilalți oameni din jur. Nu mă înțelegeți greșit, eu consum alcool săptămânal, nu vin să vă zic să nu beți. Aș fi ipocrit. Însă beți responsabil!

Și cu ajutorul aplicației ăsteia, cred că putem contribui la o comunitate mai bună. Sune-ți STOP abuzului de alcool!

Aruncă un ochi pe blog să vezi despre ce alte chestii am mai scris. Lasă un comentariu mai jos cu părerea ta și, de ce nu, dacă ți-a plăcut, un like/share m-ar ajuta mult. Mulțam!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.