Aromaterapie: cum să îți creezi atmosfera perfectă pentru relaxare sau pentru alte activități

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Până acum, 2020 a fost o experiență unică. Mai avem câteva săptămâni din acest an și lucrurile nu par să se îndrepte spre ce numeam înainte „normalitate”. Eu cel puțin, a trebuit să-mi schimb puțin stilul de viață în ultima vreme. Eram obișnuit că timpul liber să mi-l petrec călătorind sau ieșind în oraș cu prietenii. Anul ăsta, lucrurile astea au fost mai dificil de realizat. Am fost nevoit să petrec (mult) mai mult timp acasă. Mai mult timp doar cu mine. Cu gândurile mele. Evident, inițial am încercat să-mi ocup tot acest timp cu ceva pasiuni mai vechi: jocuri video și seriale. Dar asta nu a fost de ajuns. I mean, câte seriale poți să vezi pe Netflix? Multe, ce-i drept. Dar la un moment dat, nu mai înțelegi nimic din ele pentru că e prea mult în același timp. Și în plus, nici nu e foarte sănătos să stai așa mult cu ochii în laptop (oricum fac asta și la birou). Am început deci să ascult mai multe podcasturi, că acolo nu tre’ să stai cu ochii în monitor (înainte ascultam doar când ieșeam să mă plimb, sau în timp ce lucram la ceva ce nu necesită foarte multă atenție). Dar ceva lipsea, îmi erau stimulate doar urechile, nu știam ce să fac cu restul simțurilor. Mi-am amintit că sunt oameni care meditează și m-am gândit să adopt puțin din ritualul lor. Nu toată fază cu meditatul, nu pot fi singur cu gândurile mele pentru o perioadă îndelungată. Dar m-am gândit la aromaterapie și feng-shui și zen și alte chestii din astea. Să mă folosesc de elemente din mediul înconjurător (ergo: camera mea) pentru a-mi face timpul petrecut acolo mai ușor de suportat.

N-a fost prima dată când m-am „bucurat” de aromaterapie

După cum ziceam, înainte de toată nebunia asta cu pandemia, aveam o viață foarte activă. Cunoșteam mulți oameni și experimentam chestii. Nu vă gândiți la proștii, chestii normale, pe care nu le încercasem încă. Cum ar fi masajul de relaxare. Am avut o perioadă când făceam asta în mod constant, adică o dată sau de două ori pe lună. Tipa care m-a inițiat în minunata lume a masajului era foarte pasionată de asta. Și pentru a se asigura că totul e super bine folosea o grămadă de tehnici pe care le învățase de-a lungul vieții. Tot felul de uleiuri de masaj, tehnici diferite, uleiuri aromate, bețișoare parfumate. Ce mai, masajul ei era ca o artă. Mă relaxam complet.

Trebuie să recunosc, am încercat să îi fur din meserie. Am apelat și eu la câte o lumânare parfumată când voiam să fac o seară foarte romantică și specială. Dar cum pandemia m-a prins fără de consoartă, am uitat de astfel de ritualuri. Apoi, cumva, am avut o revelație:

Aromaterapia poate fi și doar pentru mine

Cred că m-a lovit gândul ăsta când mă uităm la vre-un film. Mereu prin filme sunt scene din astea cu oameni, în special femei, care se relaxează după o zi de muncă cu o baie fierbinte, un pahar de vin și lumânări parfumate. Și chit că nu-s femeie și nu-mi plac băile fierbinți (dușurile fierbinți da, consumă mult mai puțină apă, salvați planeta!), un pahar de vin și puține uleiuri parfumate nu sunau deloc rău.

Așa că am făcut ce ar face orice om responsabil pe pandemie, am căutat pe net de unde pot să-mi cumpăr, nu m-am dus în Mall. Și am găsit un site mișto cu o mulțime de articole pentru aromaterapie. Au 57 de arome de uleiuri aromaterapie. Nici nu știam că există atâtea. Și 30 de arome de bețișoare parfumate? Vă dați seama că am pierdut zeci de minute ca să mă decid pe ce uleiuri parfumate să mă relaxez? Nu îmi ia atât nici când îmi aleg vinul pe care să mă relaxez. Dar acolo e mai ușor, bănuiesc.

În orice caz, am găsit și un ulei cu aromă de brad. Mi s-a părut potrivit având în vedere că vin sărbătorile de iarnă. Mi-am luat și un vas aromaterapie că să fie treaba treabă. Acum serile mele sunt mult mai mișto. Îmi aprind o lumânare în vasul ceramic, presar câteva picături de ulei cu aromă de brad, Îmi torn un pahar din colecția de vinuri care se micșorează pe zi ce trece și ascult 2 tipi bărboși pe internet dezbătând CineStieCe subiecte semi-pseudo-intelectuale, în timp ce mă uit la cele 5 cărți pe care mi le-am luat că era reducere de Black Friday dar încă nu le-am despachetat pentru că cine are timp de citit cărți să fim serioși poate în 2021. Și sunt mult mai fericit pentru că, chiar dacă nu fac nimic productiv, măcar nu îmi stric ochii în monitor și sunt mai relaxat.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.