Un articol despre cât de nasoală e „luna iubirii” pentru bărbați

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Iar e „luna iubirii„. De parcă trecuse foarte mult timp de la Crăciun, și reușisem să fiu iar stabil financiar după ce am cumpărat cadouri la toată lumea și eu n-am primit decât o cană. Dar nuuu, luna iubirii, inimioare de ciocolată și prezervative cu aromă de șampanie…

Adică nu vreau să sun ca un disc stricat, dar toată porcăria asta cu luna iubirii e doar un alt motiv prin care capitaliștii scot bani de pe curul plebei. Ca și restul sărbătorilor, care și-au pierdut orice urmă din însemnătatea lor inițială. Nu mă înțelegeți greșit, dar Crăciunul era despre nașterea lu’ Cristi, nu despre omorât copaci nevinovați și cumpărat cadouri scumpe tuturor cunoscuților.

Am trecut ieri printr-un hypermarket din asta mai cunoscut, că aveam nevoie ca orice bărbat de deodorant și bere, și mi-am amintit că suntem în „luna iubirii”. Cumva reușisem să fac abstracție pană în momentul ăla. Dar cum am intrat în mai sus menționata locație, câmpul meu vizual a fost violat de multitudinea reclamelor cu inimioare și a produselor kitsch-oase promovate. Ca să vezi, inimioare de ciocolată ambalate în staniol roșu, cutii cu bomboane în formă de inimă, trandafiri roșii la suprapreț, perne cu „te iubesc/i <3 you/the quiero puta”, chiloți roșii cu inimioare pe ei… Vă jur, pană și caserolele de căpșune erau în formă de inimă, și se vindeau lângă sosul de ciocolată.

Și desigur că toată lumea o să se înghesuie să cumpere porcăriile astea inutile. Pentru că sunt arhi-promovate. Și toate femeile care au văzut un film din ăla romantic siropos, vor să primească astfel de cadouri. Adică toate. Așa că bărbatii le cumpără, fără să se gandească foarte mult, în speranța că primesc și ei ceva în schimb. Și aici nu mă refer la chestii materiale.

Ce bine că nu am prietenă„, vor încerca acum să se consoleze unii masculi. Dar ghinion, Valentine’s Day este doar începutul. „Luna iubirii” continuă cu Dragobetele. Care e varianta romanească pentru Valentine’s Day. Și pentru că noi vrem să ne pierdem orice identitate națională, ignorăm tradițiile Dragobetelui și facem aceleași cadouri kitsch-oase ca de Valentine’s Day.

Apoi urmează 1 Martie, când tot noi, bărbații, trebuie să cumpărăm mărtișoare tuturor femeilor pe care le cunoaștem. Că dacă omiți vreo colega cu care nici măcar n-ai vorbit vreodată, te trezești după aia ca tot biroul a aflat că o ai mică. Apoi la fix o săptămâna, vine 8 Martie, când iar trebuie să cumpărăm flori la toate femeile. Că doar „așa e tradiția”.

Nu-i așa că e frumoasă luna iubirii? E bine că și eu mă număr printre „fericiții” care nu au prietenă, deci economisesc câțiva lei de Valentine’s Day și Dragobete. Dar de 1 și 8 Martie nu prea am șanse. Mă gândeam să mă închid în casă, dar nu am cum, ca trebuie să merg la lucru. Știu, îmi iau concediu și plec la Polul Nord, acolo nu sunt femei cărora să trebuiască să le fac cadouri. Dar ar trebui să evadez toată luna iubirii, că nu mă încântă nici ideea să văd cupluri „fericite” peste tot. Încă îmi susțin afirmațiile făcute în anii trecuți, dacă iubești pe cineva, nu ai nevoie de o sărbătoare pentru a-i arată asta, sau a-i face un cadou. Cadourile își pierd tot farmecul dacă sunt anticipate. Cadourile spontane sunt mult mai apreciate. Dar hey, ce știu eu, n-am prietenă.

Și e puțin nedrept cum toate sărbătorile astea sunt adresate femeilor. Ele primesc mereu cadouri. Bărbații parcă au și ei o sărbătoare, dar nu o ia nimeni în seamă. Și atunci, tot noi ne cumpărăm singuri berea. Parcă femeia modernă lupta pentru egalitate? Nu e puțin misogin din partea noastră să le facem mereu cadouri?

Bine, ce-i drept nu prea ai ce cadou să îi faci unui bărbat, că lui nu îi trebuie flori sau alte chestii din astea inutile. Pe el îl interesează berea și piesele de mașină. Dar femeile nu au nici o treabă cu subiectele astea, deci e oarecum mai bine că nu încearcă să ne cumpere piese de mașini.

Dar ar fi drăguț dacă ar există o „zi a bărbatului” mai veritabilă, inspirată după „ziua femeii” când noi trebuie să cumpărăm flori și bomboane la toate colegele de servici. După același model, cum ar fi dacă într-o zi, femeile ar face cadou bărbaților cunoscuți bere și sex oral?
-Hey Marian, ți-am adus o bere, neagră, că știu că aia îți place. La mulți ani de „Ziua Masculului”!
-Vai, mulțumesc, ești o scumpă!
-Nu vrei și o m**e dacă tot sunt aici?
-Bă, să știi că nu ar strica…

Doar imaginați-vă cum ar fi. Anyways, iubirea este în aer. Aveți grijă să nu o luați și voi, eu am luat antibiotice să fiu sigur. Acum scuzați-mă, mă duc să caut peștera cea mai izolată de lume, că vreau să migrez acolo până trece „luna iubirii”. P.S. Poza de mai sus e luată de pe net, nu știu cine e autorul original, dar nu sunt eu. Just saying.

Hey, ăsta e un articol mai vechi, de pe vremea când eram eu la începutul carierei mele blogosferice. De atunci stilul mi s-a mai rafinat puțin, poți citi niște articole mai recente aici ca să vezi evoluția. Nu-i așa că vrei să-mi lași un comentariu să îmi zici cât de misogin eram?

2 comentarii

Ianolia · 11/02/2017 la 14:30

Aici iti dau dreptate, cu luna iubirii. E penibil sa iti arati iubirea o zi pe an si cadouri simbolice, fara costuri, se pot face spontan pe tot parcursul anului. Dar ce stiu eu, nu am prieten. :)) Si sunt femei care se pricep la sport si masini dar exista mici lucruri pe care le poti oferi unui barbat in fucntie de pasiunile sale. Trebuie sa fim doar mai atenti unii la altii.

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.