11 ani de blogmeet-uri craiovene la Crama 91

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Hai cu mine să-ți povestesc cum am sărbătorit ediția aniversară de blogmeet cu numărul 11! Da, de 11 ani, bloggerii din Craiova se întâlnesc lunar (cu mici excepții, în cazuri extreme), și discută proiecte, împart cunoștinte, și desigur, se distrează. Iar ediția aniversară de anul acesta, nu a fost o excepție! Ne-am adunat la Crama 91, ne-am bucurat de niște vinuri de la Sâmbureșți, am citit o piesa de teatru, am dansat și ne-am distrat. O să-ți zic despre toate, și mai mult, în articolul ăsta!

Tradiții și activități blogosferice

Ne plac chestiile tradiționale. Suntem gurmanzi. Ne place să ne plimbăm. Și ne place să promovăm chestiile locale. Toate aceste lucruri se regăsesc și în activitățile și proiectele noastre. Petrecerea aniversară nu este o excepție. De obicei, aceasta vine la pachet cu mâncare bună, vin, dansuri și multă veselie. Dar și cu puțină cultură. Spre exemplu, anul trecut la petrecerea aniversarăam vizitat Casa Romanescu.

Eu nu am participat de la început, că sunt mai tânăr. Adică blogul meu este. Acum 11 ani nu aveam nici primul blog. Din spusele „bătrânilor”, la început au fost doar 3 bloggeri care au pornit proiectul. Și o perioadă au fost în formula aceia. Dar acum, în 2023, numărul membrilor este mult mai mare. Chiar dacă unii au plecat în alte orașe. Sau chiar țări. Și am făcut și multe proiecte pe parcurs. Dar am păstrat și tradiții vechi. Și o să vă zic despre câteva din acestea mai jos.

Tur Bacolux Craiovita Hotel & Events și Crama 91

Cum ziceam, ne place să descoperim locuri și lucruri. Și să promovăm afaceri locale și tradiționale. Așa că, aniversarea blogosferica am petrecut-o la Crama 91, în locația Bacolux Craiovița Hotel & Events. Fostul „Han Craiovița”, acum sub aripa Bacolux, alături de alte hoteluri din Herculane și Eforie. Dacă nu v-ați dat seama din nume, este în Craiovița. Care este și locul meu de baștină. Deci…

Și înainte să dăm startul la chef, am făcut un tur al locației. Începând cu gradina, iar apoi continuând cu sălile de evenimente.

La locația Bacolux Craiovița Hotel & Events sunt 3 sali de evenimente. Cea mare, are capacitate de 300 de persoane, cea mică de 80 iar cea mai „proaspătă”, adică cea amenajată cel mai recent, are 200 de locuri. Aceasta din urmă cică este cea mai populară, și nu mă miră acest fapt. Căci arată foarte bine. Nu că celelalte nu ar arata. Anyways, am profitat de faptul că era o oglindă foarte mare și frumoasă în sala „medie”, așa că ne-am tras un selfie cu DSLR-ul, cum se mai face.

Selfie cu DSRL-ul în oglindă
Selfie cu DSRL-ul în oglindă

Apoi am continuat turul cu hotelul. Eram prea mulți să luăm liftul, așa că ne-am urcat 2 etaje pe scări, unde am „vizitat” două tipuri de camere. Una business și un apartament. Deoarece categoria business este publicul țintă, camerele business sunt echipate pentru oameni ocupați, ce călătoresc în interes de serviciu. Adică vin cu dotări extra, cum ar fi birou sau imprimantă.

În schimb, apartamentele sunt mai speciale. La modul că sunt mai spațioase, că doar de asta sunt apartamente. Și de obicei, acestea se oferă „din partea casei” mirilor care aleg să-și facă nunta la una din sălile de evenimente Bacolux.

Următoarea oprire, a fost Crama 91. Care este tot în incinta Bacolux Hotel & Events. Sau mai bine zis, sub acesta. Căci a trebuit să ne înfruntăm iar cu niște scări pentru a ajunge aici. De data asta, le-am coborât. Nu a fost așa de rău, dar ne imaginam deja cum vă fi urcarea, după câteva pahare de vin.

Locația este amenajată tradițional, cu motive tradiționale. Logic. Că doar e tradițională. Este și un perete cu fotografii vechi, dar și un perete cu vinuri. Iar că decor se folosesc și butoaie de vin sau dopuri de sticlă. Ceea ce face atmosfera să fie chiar a unei crame veritabile.

Dar oricât de mult mi-a plăcut decorul, atenția mea s-a îndreptat mai degrabă spre platourile cu mâncare ce ne așteptau. Și acestea tradiționale, desigur.

Nu de alta, dar eu am venit direct după un drum de vreo 4 ore de condus. Și nu luasem decât un mic dejun superficial, deci eram hămesit. Eu sunt un gurmand, și am nevoie de mâncare, okay? Așa că am dat atacul la mâncare.

Am avut platouri reci și calde. Mixte. Preferatele mele au fost cele calde, cu mixuri de carne, cartofi, murături și sosuri. Nu doar că erau foarte frumos aranjate, dar erau și foarte bune. Și nu am fost singurul ce a crezut asta, căci am mai comandat încă vreo 3 după ceva timp. Uitați ce bine arată!

Crama 91 - platouri cu carne
Crama 91 – platouri cu carne

Mâncarea buna merge desigur cu un vin bun. Noi am avut 5 vinuri, de la Sâmburești. Vinuri care ne plac așa mult, încât le luăm cu noi peste tot. Cum ar fi la aniversarea a 100 de blogmeet-uri. Sau la petreceri de Secret Santa blogosferice. Și îl luam și când plecăm cu noi în deplasare. Gen #prinHD. Sau când am fost prin pădure la Coveanu. Și chiar și când am zburat cu balonul. Și au mers de minune și cu platourile tradiționale.

De data asta am avut 5 vunuri: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roze, Merlot și Cabernet Sauvignon. Nu vă mai zic despre fiecare în parte, că v-am tot zis, vedeți prin articolele menționate mai sus. Sunt toate bune, dar de data asta mie mi-a plăcut în mod special Cabernet Sauvignon-ul, care a mers de minune cu platourile mele preferate, cele cu fructe de coteț.

Am dat și noroc la roze, una din tradițiile păstrate de noi, nu doar la degustări.

Noroc cu Rose Sâmburești
Noroc cu Rose Sâmburești

Între vinuri, am avut ca partener de hidratare AQUA Carpatica. Căci noua ne place să consumăm responsabil. Și pentru asta este nevoie de cumpătare și multă hidratare.

Bărbos citind scenariul unei piese de teatru
Bărbos citind scenariul unei piese de teatru

Ne-am și cultivat puțin. La modul că, virgulă, colegul nostru Iulian a organizat o „citire” a unei piese de teatru, pe care a tradus-o cu multă grijă. Și s-a gândit că eu aș fi bun pentru un rol, așa că am luat parte la o citire de scenariu. Nu știu cum s-a gândit la mine pentru personajul respectiv, dar m-am distrat. S-a și filmat tot procesul, în caz că sunteți curioși.

Apoi a urmat o alta tradiție, tortul făcut de mama lu’ Geordan. Unul din membrii „fondatori”. Deși el nu a participat la blogmeet, căci e plecat de ceva ani în Germania, mama lui continuă să facă tortul tradițional. Care a fost extraordinar, ca de obicei.

Tort la blogmeet-ul aniversar de 11 ani
Tort la blogmeet-ul aniversar de 11 ani

Am mai făcut și o poza de grup, cu peretele de vinuri în spate.

Blogmeet aniversar 11 la Crama 91 - poza de grup
Blogmeet aniversar 11 la Crama 91 – poza de grup

După care am continuat seara cu dansuri. Combinate. Adică o sârbă, o horă, un meniaito, un cotton eye joe. Dar și disco, sau muzică sârbească. Și nu numai, a fost un cocktail de genuri și dansuri. Eu nu dansez de obicei, decât la ocazii speciale. Și după câteva pahare.

Blogmeet aniversar 11 la Crama 91 - Dansând hore și/sau sârbe
Blogmeet aniversar 11 la Crama 91 – Dansând hore și/sau sârbe

După care, puteți vedea.

Cam asta a fost la ediția aniversară de 11 ani de blogmeet craiovean. La Crama 91, cu vinuri și mâncare și prieteni și distracție. Și urmează un an plin de alte evenimente, așa că stați pe aproape.

Pozele din articol au fost împrumutate de la colegul Ion Mihaescu – IMMedia.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.