Brânzeturi Delaco și vinuri de la Vînju Mare alături de prieteni la Brânzeturi cum se…cuVin #58

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Iată-mă pe mine ajuns la încă o degustare de vinuri. Din aia, oficială, marca Brânzeturi cum se…cuVin. Este ediția #58, și deși n-am participat chiar la toate, pot zice că am destule la activ. De data aceasta a fost una mai specială totuși. S-a desfășurat la Casa Universitarilor, unde am făcut și petrecerea aniversară de 12 ani de AsBO.ro. Și am avut alături prieteni de la Centrul de Limbă și Cultrua Poloneză, care au aniversat și ei 10 ani de când există în Craiova. Am făcut schimburi culturale și în trecut, am aflat despre obiceiurile poloneze de Crăciun, am serbat 1 decembrie alături de ei și am degustat brânzeturi poloneze. Deci putem spune că ne sunt prieteni, no? Prieteni sunt și cei ce fac brânzeturi Delaco cei de la Vînju Mare căci nu este prima dată când degustăm vinurile lor.

Degustare cu Brânzeturi Delaco și vinuri de la Vînju Mare

Însă vedetele serii au fost desigur vinurile. De la Vînju Mare, asociate cu brânzeturi Delaco. Știam deja o parte din vinurile Vînju Mare, am degustat mai multe vinuri pelin de la ei, cu care se mândresc. Și ne-au fost alături și la petrecerea blogosferică de Crăciun. Deci, citește articolele alea dacă vrei să afli mai multe despre cramă, nu-mi place să mă repet. Hai, da click pe link-urile evidențiate. Articolul ăsta nu pleacă nicăieri, avem timp.

Vînju Mare și brânzeturi Delaco
Vînju Mare și brânzeturi Delaco

Am avut de data aceasta 4 vinuri, asociate cu 4 brânzeturi Delaco:

  • Vinul Principelui Tămâioasă Românească și Chardonnay + Aperifrais Ile de France;
  • Prince Vlad Chardonnay + Havarti Castello;
  • Vinul Principelul Rose + British Cheddar Delaco D’Exceptie;
  • Prince Vlad Fetească Neagră Grande Reserve + Grana Padano Delaco D’Exceptie.

Îți las o poză mai detaliată cu brânzeturile Delaco, în ordinea intrării, de la stangă la dreapta.

Brânzeturi Delaco asortate
Brânzeturi Delaco asortate

Nu o să intru în foarte multe detalii despre vinuri și brânzeturi de data aceasta. Vinurile de la Vînju Mare au fost la calitatea cu care m-am obișnuit, te invit din nou să citești oricare dintre celelalte 3 articole menționate mai sus pentru păreri și opinii.

Iar despre brânzeturi Delaco am tot scris, de când ne sunt parteneri loiali. Citește-mi literalmente orice alt articol despre degustare și vei afla mai multe. Poți folosi search-ul ca să cauți despre o brânză anume, chiar trebuie să te învăț eu tot?

Cel mai important este să te bucuri de toate alături de oameni mișto. Ceea ce am făcut și eu. Și ca dovadă, las poza asta tradițională cu noroc la rose:

Tradiționalul noroc la rose
Tradiționalul noroc la rose, Na zdrowie!

Cel mai bun vin al serii și cele mai bune brânzeturi Delaco?

Este greu să aleg dintre brânzeturi Delaco, toate sunt bune. Și deși unele îmi plac mai mult, am să aleg mai degrabă pe baza vinului. Sau mai exact, a celei mai reușite combinații. Din punctul meu de vedere. Gusturile nu se discută, până la urmă.

Și mie cel mai mult în acea seară mi-a plăcut chiar prima combinație. Vinul Principelui Tămâioasă Românească și Chardonnay + Aperifrais Ile de France. Vinul a fost foarte intens, aromat, și mi-a plăcut și culoarea aurie. Iar Aperifrais este mereu o gustare delicioasă. S-au împerecheat foarte bine și mi-au gâdilat papilele gustative, deci mi-au castigat și locul în inimă!

Vînju Mare alb artistic în pahar
Vînju Mare alb artistic în pahar

Între vinuri ne-am rehidratat cu Dolce Vita, apă de izvor de la colegii noștri de la Grand Mass. Căci noi suntem profesioniști, degustăm, nu bem. Adică bem, dar cu măsură. Și ne hidratăm între timp. Ca să nu ne îmbătam. Și să nu fim mahmuri a doua zi. Cum ar trebui să bei și tu. Ascultă de la un profesionist!

Până data viitoare, Na zdrowie!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.