10 cadouri de Secret Santa pe care NU ar trebui să le mai faci

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Este iar perioada aia a anului, când trebuie să faci cadouri de Secret Santa colegilor tăi de birou pe care abia știi cum îi cheamă. Este o tradiție aproape la fel de veche că și corporațiile, care în ultimii ani a început să se răspândească și prin alte cercuri. De la adolescenți prepubertari de liceu, la ONG-uri semi-profesionale. Dar totuși, cele mai multe cadouri de Secret Santa se fac în corporații.

Cum ziceam, e o tradiție mai nouă, adoptată „de afară”. Spre deosebire de Crăciun care este 100% o sărbătoare autentic dacică. Aveți încredere în mine, Isus a fost rudă cu Burebista și împodobeau împreună brazi în Nazaret. Dar asta e alta poveste. În caz că nu știi cum funcționează Secret Santa(ceea ce ar fi ciudat, adică citești un articol despre ce cadouri să NU faci de Secret Santa), este atunci când un grup de oameni dintr-un oarecare cerc social se decid să-și bage toți numele într-o căciulă, apoi să extragă pe rând numele unui coleg căruia trebuie să îi facă un cadou secret. Variații pot apărea. În orice caz, de cele mai multe ori nimerești pe cineva cu care nu prea ai tangențe, deci e foarte greu să găsești un cadou potrivit pentru cineva care nici măcar nu lucrează la același etaj cu tine. Deci, dacă încă nu știi ce să îi iei tipei de la HR cu care ai vorbit de maxim 4 ori după ce te-ai angajat în firmă acum 2 ani, nu-ți face griji. Sunt aici să te ajut.

Deci iată lista cu cele cadouri de Secret Santa pe care nu ar trebui să le mai faci pentru că sunt un clișeu

10. O cană

Nu știu cum să vă zic, dar asta e o alegere foarte neinspirată. Adică pe bune, o cană? Da știu, ai văzut că bea mereu cafea sau ceai sau ceva. Newsflash, toată lumea bea cafea. Și surprinzător, toți și-au dat seama că e mai ușor să facă asta cu o cană. Pe care o au deja. Înțelegi unde bat? Dacă mai e și una din aia tematică, cu ceva mesaj copiat de pe net despre Crăciun pe care ar fi foarte aiurea să o folosească în orice alta lună în afară de decembrie, atunci pe bune. Mai bine îi un kil de mandarine sau ceva.

9. Pulovere hidoase cu tematici festive

Nu zic nu la orice tip de îmbrăcăminte. Adică o eșarfă acolo merge. Sau un tricou cu trupa preferată, dacă știi care e aia. Dacă cunoști cât de cât persoana, poți să nimerești un cadou mișto. Ce NU ar trebui să iei sub absolut nici o formă este vre-un obiect vestimentar tematic. Gen puloverele alea oribile cu motive de Crăciun pe ele. Da știu, pare funny. Dar o să îl poarte o dată la petrecerea de Crăciun și atât. Din obligație. Cine e destul de nebun să poarte oribilitățile alea în alte circumstanțe? Dacă ai noroc, poate o să îl ia și la anul, în caz că nu primește altul intre timp.

8. Seturile alea ieftine cu 3 chestii pentru igiena personală

Știți la ce mă refer. N-aveți cum să nu știți. Și-au dat seama că suntem foarte leneși și au profitat de asta să scoată seturi de cadou gata făcute. Al dracu’ consumerism. Pe bune, „Ce buget avem? 40 de lei? Perfect, uite un set de la STR8 care costă fix atât”. E că și cum nici nu încercați, pe bune. O să le folosească? Poate. Sau o să le dea la rândul lui mai departe. Eu am vreo 4 pe acasă. De fiecare dată când primesc unul îmi dau seama cât de puțină inspirație au unii oameni. Adică probabil pun mai mult efort când își aleg ce mănâncă la micul dejun.

7. Chestii nefolositoare „quirky”

Nu știu cum să traduc în romana „novelty gifts”. Sunt chestiile alea nefolositoare de le găsești la tarabe în orașele turistice. Și le iei doar pentru că ți se par amuzante. Adică pe bune, a folosit cineva vreo odată un „pulometru”? Sau zaruri cu poziții sexuale? Nu. O să îl considere amuzant pe moment, apoi o să îl arunce într-un sertar și o să îl uite acolo. Cum o să uite și cine i l-a dat. Și pe tine, că persoană, că dacă erai de ținut minte sigur aveai idei de cadouri mai bune.

6. Coarne de ren/om de zăpadă sau urechi de spiriduș 

În principiu orice chestie pe care dacă ți-o pui pe cap devii instant unul din personajele reprezentative ale Crăciunului. Da, asta include și o căciulă de Moș Crăciun. Pe lângă faptul că sunt tematice, că și puloverele de mai sus, mai sunt și nefolositoare. Și un clișeu. Și o să ai aceiași soartă cu tipul de la punctul 7.

5. Dulciuri

Ai și tu o vârstă, pe bune. De la 10 ani încoa’ nu prea se mai bucură nimeni că primește dulciuri. Și mai ales de când ai un job și, știi tu, poți să te duci oricând la magazin să iți cumperi o ciocolată dacă ai poftă. Chiar dacă „tipa de la conta” adoră ciocolata, chiar crezi că e o idee bună să îi dai 4 de-o dată? E deja destul de grasă. Orice asemănare cu persoane reale este pur întâmplătoare. Poți să iei dulciuri PE LÂNGĂ altceva. Dacă ți-au mai rămas 5 lei în buget și vrei să fii extra, poți să folosești bomboane de pom în loc de confetti în cutia în care o să îl împachetezi. Pentru că da, o să îl împachetezi, orice ar fi.

4. Lumânări parfumate

Nu mă înțelegeți greșit, lumânările parfumate și alte chestii de aromaterapie sunt mișto. Dar sunt de asemenea și niște chestii puțin mai… private? Adică ar face cadouri super, dar nu de Secret Santa. Decât dacă cunoști foarte bine persoana respectivă. Și știi că este „into that kind of stuff”. Dar de cele mai multe ori, nu ăsta e cazul. Și în plus, de ce ai lua asta unui bărbat? Da, suntem în 2021, dar totuși. Alte idei de cadouri pentru Secret Santa mai inspirate nu ai găsit?

3. Vouchere

Hey bună, voiam să-ți zic că nu am deloc imaginație. Și valorezi fix 25 de lei pentru mine. Dar doar în produse de la magazinul ăsta specific unde mă aflam când mi-am amintit de existența ta și a acestei tradiții pe care ne obligă management-ul să o ținem. Cu plăcere!

2. Nimic

Pentru că uneori, oamenilor chiar nu le pasă. Și uită. Sau și mai bine, își iau liber în ziua în care e „petrecerea de Crăciun”. Și tu ramai fără cadou și tipa de la HR încearcă să-ți zică ceva de genul că „a intervenit ceva și nu a ajuns încă”. Așa că nu ai altceva de făcut decât să-ți bei ciocolata caldă în care ai pus 40 de whisky. În timp ce te uiți la colegii tai care au primit cadouri. Acum și puloverul ăla urât pare un cadou bun.

1. O afurisită de cană, pe bune, cadouri de Secret Santa mai neinspirate decât o cană nu există

Mai știi ce am zis la 10? Poate ai uitat, așa că iți mai zic o dată. Colegii tai nu trăiesc în peșteri. Au destule recipiente din care să-și bea lichidele preferate. Iți garantez. Au cel puțin o cană. Poate chiar una preferată. Nu e nimeni care să NU aibă o cană. De ce i-ai mai lua încă o cană? Crezi că vrea să bea din două căni în același timp? Iți garantez că are deja două căni. 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.