Ce am făcut la #foodbloggers16 – despre Conferința Food Bloggers 2016

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Dacă ești preten cu mine pe Facebook, probabil ai văzut acum 2 săptămâni că am postat o grămadă de poze cu mâncare, cu #foodbloggers16 la descriere. Asta pentru că am fost la #foodbloggers16, adică la ediția de iarnă 2016 a Food Bloggers Conference.

Dar cum sunt eu întârziat în articole, nu am apucat să vă povestesc mai multe despre experiența mea de la #foodbloggers16. Dar mai bine mai târziu decât niciodată!

Păi cum am ajuns acolo, am făcut o poză corectă, aferentă, împreună cu câțiva dintre ceilalți bloggeri prezenți la #foodbloggers16, că doar socializarea este printre motivele pentru care am participat la conferință.

Poza corecta, aferenta
Poza corectă, aferentă

Apoi am băut cafeaua, a cincea pe ziua respectivă, că doar mă sculasem la 4 ca să ajung la timp. Am și mâncat puțin, un mic dejun, ca să prindem forțe pentru ce avea să urmeze.

Apoi a început primul panel #foodbloggers16, și anume Blog Talk

Aici au vorbit Anca Lungu, Smaranda Vornicu, Nicolle Birta și Alina Sin.

Blog Talk
Blog Talk

Vedeți că am fost silitor ca de fiecare dată, și am stat în prima bancă. Bloggerii culinari ne-au vorbit fiecare despre experiențele lor în acest domeniu, cum au început, cum mai merge treaba, cum s-au schimbat lucrurile de-a lungul timpului. Dar au abordat și alte subiecte, cum ar fi importanța social media în domeniul culinar, bucătăria românească, tradiții și multe altele. Au fost și povești, au fost și anecdote. Ce mai, am și învățat chestii, am și râs. A fost frumos. Mi-am dat seama ca mi-am greist vocația, adică trebuia să mă fac blogger culinar, nu de entertainer. Sunt aproape sigur că gătesc mai bine decât spun glume. Anyways, poate nu e prea târziu. Cum ar suna „Mâncare Bărboasă”? Hmm, acum că o aud cu voce tare, nu sună foarte apetisant. E nevoie de rebranding.

Apoi am avut o pauză. Evident că am mâncat chestii. Multe chestii, nici nu știu să le enumăr pe toate. Puteți vedea poze pe Facebook-ul meu propriu, sau pe Instagram, pentru că da, mi-am făcut și instagram. Mă găsiți ca „Bărbosul” acolo.

Anyways, după a urmat secțiunea de Chef Talk.

Sesiunea Chef Talk a fost moderată de Valentin Hristu, de la Pop-Up Dinner. Au vorbit Joseph Hadad, Adrian Hadean, Florin Dumitrescu, Liviu Lambrino și Constantin Turculeț.

Chef Talk
Chef Talk

Aici din nou am aflat povești și informații noi și interesante, despre viața unui bucătar. Oameni minunați cu povești și mai minunate sunt bucătarii ăștia. Au împărtășit cu noi și câteva „secrete” culinare, pe care sper să nu le uit până când voi avea ocazia să le pun în practică. Aparent e foarte greu să găsești un restaurant tradițional românesc veritabil, prin București. Din nou, cred că mi-am greșit vocația. Ar trebui să îmi deschid eu unul…

A urmat desigur o altă pauză. Cu mai multă mâncare. Și vin. Probabil știau că îmi place să merg și pe la degustări și mi-au pregătit câteva pe care să le degust. Am menționat că am mâncat? Era foarte multă mâncare la #foodblogers16, cine s-ar fi așteptat. Nici nu am apucat să o încerc pe toată. Dar din fericire nu am explodat de la cât am băgat în mine, și am prins și a 3-a parte a conferinței, care a fost

Business Talk moderat de Marius Tudosiei

Florin Itu de la Meat Buster, Oana Ciobotea de la Hot Gipsy, Alin Matache de la Ground Zero si Adriana Ghiță de la Noorish au vorbit despre experiențele lor.

Business Talk
Business Talk

Din nou, experiențe și povești, întâmplări și sfaturi. Peripeții de antreprenor. Pare amuzant să îți deschizi propria afacere. Asta dacă ai o idee bună. Și nu o să îți iasă mereu din prima, important e să perseverezi, și să înveți din greșeli. Astea sunt doar câteva din chestiile pe care le-am învățat de la #foodbloggers16. Dar nu are rost să vă povestesc eu tot ce s-a întâmplat, când puteți vedea și voi înregistrarea cu întreg evenimentul >aici<.

La sfârșit aș vrea să menționez că Lidl Romania, unul din partenerii principali ai evenimentului, și World Vision Romania  s-au gândit să îmi facă un cadou la #foodbloggers16, că așa sunt ei generoși. M-a provocat să gătesc ceva cu ingredientele de la ei și să pun pe Facebook cu haștagul #pâineșimâine, , ca să promovez proiectul lor prin care ei aduc mese calde copiilor din medii dezafectate. Mi se pare o inițiativă foarte frumoasă, deci intră pe http://www.painesimaine.ro și află cum poți ajuta și tu un copil #pentruunviitormaibun.

Cam astea ar fi highlight-urile de la #foodbloggers16. Mai multe detalii găsiți pe link-urile mai sus menționate. Ca notă de final aș vrea să menționez că mi-a plăcut, o fo frumos, dacă mă mai primesc la anu mă duc iar să le mănânc mâncarea.

Aruncă un ochi pe blog să vezi despre ce alte chestii am mai scris. Lasă un comentariu mai jos cu părerea ta și, de ce nu, dacă ți-a plăcut, un like/share m-ar ajuta mult. Mulțam!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.