Craiova Jazz Festival la a doua ediţie

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Craiova Jazz Festival – unicul festival de gen din Craiova, ba chiar din Oltenia vă aşteaptă la cea de-a 2-a ediţie, în perioada 12-15 septembrie 2018, la Filarmonica Oltenia

Ce este Craiova Jazz Festival

Este un festival de Jazz, evident. Un gen muzical care, mi se pare, nu prea are succes prin zona noastră. Ori nu umblu eu prin cercurile care trebuie? Doar că nu am prins alte evenimente legate de Jazz prin Craiova. În afară de Craiova Jazz Festival, care, după cum vă ziceam, este la a doua ediție.

Festivalul se va deschide cu „o trompetă de Oscar”, a muzicianului Nello Salza, interpret pe coloane sonore semnate de celebrul compozitor Ennio Morricone, care ne ofera un repertoriu unic, fascinant al compozitorilor cinematografiei italiene. Acesta cântat in peste 400 de coloane sonore de filme, a colaborat cu compozitori precum Ennio Morricone, Nicola Piovani si poate fi auzit in coloanele sonore ale filmelor ”La piovra”(A. Trovajoli, 1987), “Cinema Paradiso“, “La vita è bella”(N. Piovani, 1997), “The Hateful Eight”(E. Morricone, 2015).

În cea de-a 2-a seară, suntem invitaţi în regatul muzicuţei cromatice, alături de Gianluca Littera & Double Breath Quartet

Apoi, în a 3-a seară urmează fascinaţia fuziunii jazz-rock-electronic, cu Flavio Boltro BBB Trio.

Festivalul se va încheia cu Walter Attanasi&Friends, acompaniaţi de Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia” Craiova!

Sunt sigur că ne așteaptă mai multe surprize la Craiova Jazz Festival. Cum timpul este o resursa valoroasă, eu voi ajunge doar în seara a 3-a la festival. Deci dacă nu aveți cu cine merge, vineri mă găsiți acolo 🙂

Biletele se pun în vânzare de luni, 3 septembrie 2018, la agenţia Filarmonicii (program luni-vineri, orele 10:00-18:00), Calea Unirii nr.16, telefon 0251 412 334.
Preţul biletului este unic: 30 lei/concert.

Evenimentul, internaţional încă de la prima ediţie, este organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova, cu sprijinul Primăriei Craiova şi Consiliului Local Municipal.

Mai multe detalii despre Craiova Jazz Festival găsiţi pe pagina filarmonicii.

Descoperă alte evenimente mișto la care am participat prin categoria de evenimente a blogului!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.