Crama Bauer-Sau cum să evadezi de stresul orașului într-un mod simplu

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Acum ceva timp am fost într-o vizită profesională la Crama Bauer. Și când zic că am fost într-o vizită profesională mă refer la faptul că am fost să „testez” vinurile de la Crama Bauer. Adică am fost să beau vinul oamenilor ălora minunați doar ca să îmi pot da cu părerea pe blog despre calitatea vinurilor de acolo. 

 Deci era o zi ca oricare alta, am văzut că bloggerii mei se duc pe la Drăgășani prin vizite pe la crame, și m-am gândit să mă duc și eu cu ei să văd care-i faza. Nu de altă, dar anul asta nu prea am apucat să mă plimb prea mult, din cauze profesionale și… educaționale. Știți voi, restanțe și chestii. Deci vă puteți imagina ca atunci când am văzut că am posibilitatea de a pleca într-o mică excursie, în care să beau vin, să mănânc chestii tradiționale și să socializez cu bloggerii craioveni, am fost în prima linie. 

 Așa că m-am dus și eu în vizită pe la Crama Bauer, prin Drăgășani, să văd care-i fază cu vinul, cum se face el după tehnici tradiționale, cum se savurează în deplinătatea lui minunată și ce vinuri ar trebui să beau în diferitele momente ale vieții mele. 

Și pe lângă faptul că am aflat o grămadă de informații interesante despre vinuri și cum se beau „corect”, am avut parte și de o experiență inedită și relaxantă, exact ce aveam nevoie pentru a mă detașa puțin de noul meu stil de viață haotic care se rezumă în mare parte la muncă și învățat…

Sunt multe crame în Drăgășani, dar Crama Bauer reușește să se ridice deasupra celorlalte, în ciuda faptului că este relativ nouă pe „piață„. Nu că aș fi văzut eu foarte multe vinuri de la Crama Bauer prin localurile pe care le frecventez, dar am auzit și eu chestii. Nu pentru că nu ar fi un nume cunoscut, ci în mare parte pentru că fac vinuri excepționale, în care se pune timp și pasiune, astfel produsul finit fiind ceva de o calitate superioară, care nu poate fi găsit pe toate drumurile.

Când am  aflat că am ocazia să merg la o degustare de vinuri la Crama Bauer am fost în al 9-lea cer.  Un fel de mini-vacanță în care m-am putut duce cu oameni frumoși, într-o locație minunată, unde am degustat vinuri din cele mai selecte. Probabil că asta fost modalitatea karmei de a-mi spune că merit și eu puțină relaxare după toate greutățile pe care le-am avut anul acesta.

La Crama Bauer m-am simțit că în altă lume. Situată strategic pe lângă Drăgășani, pe malul Oltului, unde solul e perfect pentru vii, Crama Bauer crează un peisaj feeric, deci o plimbare prin cramă, combinată cu aerul proaspăt de acolo și un vin bun, este tratamentul perfect pentru puțină relaxare. Și da, vinul a făcut jumate din călătorie, evident, doar am fost la o cramă. Vinurile ce le-am degustat La Cramă Bauer au fost diferite de tot ce încercasem până atunci. Se vede că sunt făcute cu o creativitate naturală pe care nu am mai întâlnit-o până acum.

Se zice că o poză face cât o mie de cuvinte, așa că dacă nu am reușit să vă conving până în punctul asta despre minunată Crama Bauer, o să pun și câteva poze. Doar că să fiu sigur.

Oltul in depărtare
Oltul in depărtare
Vinuri si mai multe vinuri
Vinuri si mai multe vinuri
Cum se toarnă vinul in pahare
Cum se toarnă vinul in pahare
Eu cu vinul prin Crama Bauer
Eu cu vinul prin Crama Bauer
Apusul
Apusul

Deci ce mai, dacă aveți cumva ocazia să faceți o vizită pe la Crama Bauer, nu ezitați. Veți avea ocazia să vă bucurați de câteva vinuri inedite, făcute cu multă pasiune și pricepere. Veți avea parte și de o plimbare prin cramă și împrejurimi, cu aerul curat și peisajul luat parcă dintr-un film italian, veți avea parte de o vizită feerică. Dacă ar fi să descriu toată experiență într-un cuvânt, cred că acela ar fi relaxare. Fie că e vorba de o escapadă romantică, sau o mini excursie cu gașca, Crama Bauer ar trebui să fie printre alegerile oricui.

Dacă vrei să citești despre altă degustare de vinuri la care am fost, îți recomand articolul ăsta detaliat despre crama La Săpata. Sau uită-te pe pagina principală despre ce alte subiecte am mai scris recent. Lasă un comentariu mai jos cu părerea ta și, de ce nu, dacă ți-a plăcut, un like/share m-ar ajuta mult. Mulțam!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.