Cum a fost la Vizionarium, primul muzeu interactiv al iluziilor din Craiova
Dacă mă urmăriți pe social media, știți că îmi plac pozele. Îmi place să le fac mai ales. Și mai puțin să apar în ele. Doar dacă circumstanțele sunt relativ amuzante, sau pot pune o descriere cu o glumă proastă sau ceva. În orice caz, chiar dacă nu am mai postat foarte mult în ultima perioadă din cauza –scuză generică – , am avut ocazia să fac câteva poze mișto și amuzante, când am vizitat Vizionarium, primul muzeu interactiv al iluziilor (permanent) din Craiova. Vă ziceam și în articolul trecut că de când am ieșit din carantină, am fost părtaș la câteva evenimente. Unul dintre acestea a fost și deschiderea muzeului interactiv Vizionarium.
Ce este un „Vizionarium” și de ce tre’ să mergi să îl vizitezi
Probabil ați văzut pe social media poze de la oameni în diverse circumstanțe mai dubioase, ori într-o cameră care pare să fie cu susul în jos, ori dubioșenii în care unul pare să fie mai mare ca altul sau altfel de astfel de chestii. Sunt făcute în așa-numitele „Muzee Interactive”. Știam că și noi avem unul prin Capitală, dar nu am apucat să îl vizitez de când s-a deschis. Prin alte țări, sunt mai multe, unele celebre. Nici pe alea nu le-am vizitat.
Dar din fericire, s-a deschis un astfel de muzeu interactiv al iluziilor și la mine în sat. Și desigur că m-am dus să văd despre ce e vorba și să fac câteva poze instagramabile pe acolo. Și a fost o experiență super mișto, și chiar dacă nu am pus toate pozele pe net (încă), am făcut o grămadă. Și iată-mă acum scriind acest articol, puțin întârziat, despre experiența mea de acolo. Că poate și ție îți plac pozele instagramabile, sau iluziile optice, sau experimentele fizice. Sau ești curios.
Ce? Unde? Când? Cât? Cum?
Păi ți-am zis deja ce. Oglinzi care deformează, camere speciale cu oglinzi „infinite”, iluzii optice atât 2D cât și 3D, desene și ipostaze foarte instagramabile (da, știu că „instagramabil” nu e un cuvânt, dar sună mișto), experimente de fizică și matematică (gen teorema lu’ Pitagora, explicată interactiv), jocuri de logică și/sau îndemânare, caleidoscop, and much, much more. E un muzeu foarte interactiv, în special pentru cei mici, însă și noi cei câțiva bloggeri, oameni mari, în toată firea(teoretic), ne-am distrat și chiar am fost uluiți la unele „exponate”.
Unde? La Centrul Multifuncțional din Craiova. Asta e undeva pe Strada Târgului, nu ai cum să-l ratezi. Muzeul „Vizionarium” este la etajul 1, undeva în partea stânga, dacă e să intri „prin față”. Nici pe el nu ai cum să îl ratezi.
Programul de vizitare este următorul:
- Luni: închis,
- Marți-Vineri: 10:00 – 14:00, apoi 14:30 – 18:30,
- Sâmbătă: 11:00 – 14:00, apoi 14:30 – 17:00,
- Duminică: 11:00 – 14:00.
Dar să știți că este necesară o programare online. Mai ales acum, când încă mai suntem în stare de alertă și trebuiesc respectate niște măsuri mai speciale. Adică se poartă mască, mănuși, chestiile pe care pune lumea mână sunt dezinfectate în mod constant, iar numărul de oameni ce pot intra este limitat. De asta, rezervarea online este foarte indicată.
Preturile biletelor și condițiile de acces le găsiți și pe pe site. Că să vă faceți o idee, biletul pentru adulți este 35 de lei, iar pentru studenți și celelalte categorii privilegiate este de 20 de lei. Au și prețuri promoționale, gen pachete family, le găsiți tot pe site.
Nu știu ce să va mai zic, vă mai pun câteva poze, încercând totuși să nu stric prea mult din experiență.
Vă las și filmulețul ăsta făcut de Daniel, cu unul dintre experimente.
Și la final vă mai las cu îndemnul de a merge la Vizionarium, că e o experiență mișto. Mergeți acum. Uitați-vă în ochii mei…
1 comentariu
Maya · 19/07/2020 la 18:54
super wow, cand mai vin prin cv trebuie sa vizitez