Încă o degustare de vinuri de data asta cu Avincis la Craft

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Din seria degustărilor de vin marca Asociația Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro, am participat recent la a 16-a ediție a  Brânzeturi cum se… cuvin. De data asta am fost la Craft, un local super, super de la noi din Craiova. Vinul ni l-au adus prietenii noștri de la Avincis (o să va zic mai jos de ce sunt prietenii noștri) iar brânzeturile că de obicei au fost puse pe mesele noastre de Delaco.

Dar destul despre mine, hai să vă zic despre eveniment. Cum ziceam, s-a ținut la Craft, care e un local din Craiova, genul de local pe care ar trebui să îl frecventez mai des. Nu de alta, dar arată foarte bine și este în „price range-ul” meu. Da, sunt cam chitră când vine vorba de dat bani pe alcool. Defapt pe chestii consumabile în general. Cred că am rămas cu trăsătură asta de când am copilărit cu bunicii mei, care m-au învățat să apreciez ceea ce am. You know, gen lucrurile sunt numai lucruri, cât timp își ating scopul nu contează mai mult. Chestii de genul. Dar deviem de la subiect, ziceam că mi-a plăcut la Craft și o să mai merg.

Ca toate degustările noastre, a fost într-o joi. Seară, evident. Pe la 7. Eu lucrez joi seară, pe la 7. Așa că a trebuit să-mi iau câteva ore libere pe care a trebuit să le recuperez. #Priorități. Și pentru că știu că VIP-urile întârzie mereu, m-am decis că e okay dacă la 7 abia plec de la birou. Dar aparent nici când vreau să întârzii nu reușesc. Săgetătorii ăștia și punctualitatea, ce să ne faci. Am ajuns la câteva minute după oră stabilită, dar au fost oameni care au întârziat mult mai mult. Așa că nu mi-a reproșat nimeni că au așteptat după mine și nu am putut să le dau replica cu VIP-urile. #Tristuț. Data viitoare probabil vă fi o locație mai departe de biroul meu decât a fost Craft-ul și o să pot întârzia cum se cuvine.

Hmm, văd că noua mea temă de blog (a-ți observat-o, nu-i așa?) îmi permite să embeduiesc direct albume de Facebook. Deci, enjoy poze făcute de mine la degustarea de la Craft. Mi-au ieșit bine. Și eu sunt surprins, mai ales că mi-a plăcut cam mult vinul celor de la Avincis. Oricum:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10208992531041485.1073741877.1563115505&type=1&l=e00a8844ad

Și că tot am ajuns la capitolul ăsta, hai să vă zic și de vinurile pe care le-am degustat la Craft. Cei de la Avincis ne-au încredințat 5 vinuri de data asta. Zic de data asta, pentru că nu e primul eveniment pe care l-am avut cu ei. Aș putea spune că sunt prietenii noștri, ai bloggerilor olteni. Și cred că și ei consideră la fel. Zic asta, pentru că ne-au pus la dispoziție mai mult decât la o degustare obișnuită. Sau așa or fi ei în general, generoși. Am fost încântați cu 5 combinații inedite:

  1. Crâmpoșie Selecționată – Mozzarella, pepene galben zemos
  2. Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc – Camembert, mere ionatan (dulci acrișoare)
  3. Vila Dobrusa Rosé – Cașcaval Sofia, roșii
  4. Avincis Rosé – Emmentaller, piersici
  5. Avincis Pinot Noir – Grana Padano, ulei de măsline, semințe de pin

În ordinea intrării puteți vedea combinațiile și în poza articolului. Frumoase, nu? Dac-ar fi să aleg o preferată – deși nu-mi place să discriminez băuturi alcoolice, sunt toate minunate – probabil aș merge pe combinația cu numărul 4. Motivele sunt evidente pentru mine, dar cam greu de explicat. Cu toate ăsta o să încerc. Păi au cam început să-mi placă rosé-urile. Nu știu, mi s-au rafinat papilele gustative sau ceva. Și acest rosé de la Avincis a fost, ca să fac o glumă semi-inteligentă, picătura care a umplut paharul. Fiind al 4-lea vin, evident că eram puțin obosit, mai ales că le mai ajutasem și pe tipele cu care stăteam la masă să-și termine ce aveau în pahar, că așa sunt eu, mereu ajut persoanele. Dar când am degustat combinația asta extrem de aromată, am intrat parcă în transă. Rose-ul asta avea parcă un gust de fericire, pentru câteva clipe am trăit momentul, nu mă gândeam de unde am venit și unde urmă să merg, eram acolo și asta conta. Iar cu emmentaller-ul cu piersici se îmbină perfect. Mă gândeam că așa trebuia să aibă gust și ambrozia pe care o serveau zeii olimpieni. Nu m-aș fi gândit la o astfel de combinație. Mă bucur că am încercat-o, a fost exotică, aș putea spune. Și chiar am s-o spun. A fost exotică!

M-a marcat așa de tare că nici nu-mi mai amintesc cum a fost ultima combinație. Ifyouknowhatimean. Anyways, cam așa a fost degustarea de la Craft cu vinurile de la Avincis. Ne vedem data viitoare când  n-o să mai fiu în vacanță și o să mă re-apuc de scris. Probabil.

Aruncă un ochi pe blog să vezi despre ce alte chestii am mai scris. Lasă un comentariu mai jos cu părerea ta și, de ce nu, dacă ți-a plăcut, un like/share m-ar ajuta mult. Mulțam!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.