Degustare cu vinuri de la Crama Mennini – Impresii despre vin

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Unii oameni duc o viață grea. Nu și eu, dar unii oameni. Eu m-am învățat să merg pe la degustări de vinuri. Am fost recent la o degustare cu vinuri de la Crama Mennini și brânzeturi Delaco. ȘI pot spune că mi-a plăcut ce am degustat.

Toate degustările astea la care mă tot duc sunt organizate de DictionarCulinar.ro și Asociatia Bloggerilor Olteni, din care fac și eu parte. Că sunt blogger. Și oltean. Cine zicea că nu ai avantaje dacă ești blogger? Sau oltean…

Anyways, degustarea cu vinurile Cramei Mennini s-a desfășurat la Terasa Planter’s, un local foarte elegant și cu un staff foarte primitor situat la intrarea din Parcul Nicolae Romanescu. Din Craiova, evident. Era o seară călduroasă de primăvară, într-o joi. Am venit direct de la lucru, pregătit să degust. Și am degustat.  

Ce combinație Mennini – Delaco mi-a plăcut cel mai mult?

Au fost 4 combinații la această degustare. Adică 4 vinuri și 4 tipuri de brânză. Am degustat chiar și un frizzante, care a fost o noutate pentru mine. E un fel de intermediar între vin și șampanie. Și aparent se bea la micul dejun. Deci practic cu un frizzante pot să încep să beau de când mă trezesc, fără să fiu judecat. De acum încolo, înainte de prânz, o să comand frizzante. Lumea o să creadă că sunt fancy, nu alcoolic. Glumesc, a fost o combinație destul de interesantă, împreună cu brânza Camembert cu care a fost împerecheat, însă puțin prea dulce pentru gustul meu.

De obicei aș fi mers pe ceva roșu, sec sau demisec  Dar de data asta am mers pe un Rose. Mai concret am ales Tudor Rose din Pinot Noir pentru aroma aparte, care duce a cireșe. În combinație cu Brie au Bleu o brânză franțuzească de inspirație nemțească, cu mucegai albastru, au fost perechea care au câștigat seara. Pentru mine, cel puțin. Aroma vinului oferă o senzație de prospețime, gustul puternic al brânzei te duce cu gândul la natură, adaugă locația în aer liber, cu vedere la parcul proaspăt înverzit, și obții senzația de primăvară, pe care o așteptam de mult.

Cam asta a fost experiența mea recentă. Recomand astfel de experiențe și vouă, sunt relaxante. Exact ce îți trebuie după o zi de muncă!  Dacă vrei să mai citești despre o altă degustare la care am participat mai recent, îți recomand articolul ăsta despre Sâmburești.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.