Ce vin de la Domeniul Vlădoi îmi place? Brânzeturi cum se…cuVin #19

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Ce să vezi, iar am fost la o degustare de vin și brânzeturi. Cu toții avem nevoie de hobby-uri, nu? Printre ale mele se regăsesc mâncarea și alcoolul de calitate, cum e vinul. Deci nu-i de mirare că degustările organizate de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro sunt printre evenimentele mele favorite, la care particip cu cea mai mare bucurie în suflet de fiecare dată când am ocazia. De data asta ne-am delectat papilele gustative cu 6 vinuri alese (plus o surpriză care nu era în program) de la Domeniul Vlădoi.

Locatia unde m-am bucurat de vinurile marca Domeniul Vladoi a fost una cunoscuta, unde s-au mai tinut evenimente blogosferice: Restaurant Marmara. Ne cam place acolo, pe bună dreptate. Eu am profitat de ocazie și am mai „testat” din preparatele turcești din meniu. Pot zice că începe să mă prindă, e ceva cu amestecul de condimente folosite care dau mâncării un gust unic. Dar totuși atracția serii au fost vinurile, deci să va zic și despre ele.

 Din cele 6 vinuri marca Domeniul Vlădoi, eu l-am ales pe numărul doi.

Anca Maria - Sauvignon Blanc
Anca Maria – Sauvignon Blanc

Lăsând jocurile de cuvinte la o parte, al doilea vin pe care l-am degustat mi-a rămas întipărit în minte, probabil pentru că mi-a surprins papilele gustative. Cred că e o premieră pentru mine, să aleg un vin alb. Mai exact Anca Maria – Sauvignon Blanc. Este un vin sec, cu 14,2% alcool. M-a surprins chiar înainte să apuc să îl gust. În primul rând m-a intrigat culoarea, galben-verzuie. Se poate observa în poză din dreapta. Bine, cred că se putea observa mai bine dacă făceam poza înainte să îl beau aproape pe tot. Dar, ce poți face? Așa tare mi-a plăcut că aproape uitasem că sunt și fotograf. După ochi, mi-a impresionat și nasul. Este un vin cu arome foarte puternice. Un vin fresh, cu arome vegetale puternice. Soc, urzică, ardei gras. Așa mi-a șoptit o păsărică. Eu aș fi mers puțin mai jos, pe câmpie, vara, cu fânul proaspăt cosit.

Apoi a fost și rândul papilelor mele gustative să se bucure de minunăția asta de vin. Și au fost în extaz. Desigur, mă așteptam să aibă un gust minunat. Doar nu putea să nu, din moment ce era așa aromat. Chiar a fost o surpriză pentru mine și pot zice cu încredere că este printre cele mai bune vinuri albe pe care le-am savurat. Like ever.

Iar ca partener, Sauvignon Blanc-ul de la Domeniile Vlădoi a avut o brânză pe măsură: Brie – Ile de France. Oricât m-aș lua eu de francezi, măcar știu să facă brânză. Iar brie este o brânză finuță, cu mucegai alb. Un gust fructat cu puține ciuperci presărate pe lângă. S-a potrivit de minune cu aromele vegetale ale vinului. Practic am mâncat o salată, nu? Nu așa funcționează? Nu? Pot măcar să sper. O altă păsărică mi-a șoptit ca Charlemagne însuși s-a îndrăgostit de această brânză când a gustat-o la o mânăstire. Asta se întâmplă prin secolul opt. E ciudat, că mie nu mi-a zis nimic de brie, când am făcut armata cu el. 

Vă las mai jos restul pozelor pe care le-am făcut. Recunosc că mi-am ieșit puțin din mână. Să vă zic o dată cât de fresh a fost vinul? Sau poate cât de mătăsoasă a fost brânza? Sau poate de explozia de arome care mi-au gâdilat toate cele 6 simțuri? Din păcate nu pot să vă transmit asta prin poze, dar e mai bine decât nimic.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10210262412907738.1073741887.1563115505&type=1&l=05f7cc2767

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.