Vino la Caravana Economie la Energie în Craiova până pe 13 mai ca să vezi cum poți îmbunătăți viața ta și a planetei

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Știai că noi oamenii facem foarte multă risipă? De apă, de mâncare, de electricitate. De aproape tot. De ce facem asta? Dacă mă întrebi pe mine, motivul principal este că nici nu ne trece prin cap faptul că facem risipă și ce efecte negative are acest lucru. Nu ne gândim că dacă am face economie la energie ni s-ar îmbunătăți viața în mod direct și indirect. În mod direct prin faptul că am economisi ceva bani pe care i-am putea folosi în scopuri productive. Și indirect, punând mai puțin stres pe planeta asta minunată pe care locuim, pe care deja am abuzat-o destul.

Ca să merg un pas mai în spate, cred că nu ne preocupăm cu astfel de probleme pentru că nu le conștientizăm. Ne lipsește o educație de bază despre ecologie și mediu. Ne lipsește awareness-ul. Luăm totul de-a gata și nu ne gândim dincolo de ce vedem în fața noastră.

Din fericire, craiovenii pot învăța cum să  facă economie la energie vizitând caravana Comisiei Europene, până pe 13 mai

Caravana este situată la Teatrul Național. Eu am fost ieri pe acolo și pot zice că mi se pare o inițiativă foarte bună de educare a populației. Un prilej pentru noi toți să învățam cum putem fi mai eficienți și cum să consumăm mai puține resurse. Cum să facem economie la energie. Hashtag.

Spre exemplu, știați că dacă folosim un cap de duș economic, putem economisi până la 310 litri de apă anual? Poate nu ți se pare mult, dar se adună. Puteți afla mai multe astfel de sfaturi utile, într-un mod interactiv, la caravană. Uite:


Cum zicea și Ghandi: „Schimbarea începe cu tine!„. Cred că este timpul să ne gândim la planeta asta frumoasă, care ne lasă să locuim pe ea. E timpul să învățam să fim mai eficienți, pentru noi și pentru viitor. E timpul să facem economie la energie! Hashtag.

Dacă ești din Craiova mai poți vizita Caravana #EconomieLaEnergie până pe 13 mai, între orele 10:30-18:30. Sau puteți vizita site-ul oficial #economielaenergie aici.

 Și puteți vedea mai multe poze, pe pagina mea de Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.147583992762142.1073741830.142025099984698&type=1&l=5a03ab2ba7

Descoperă alte evenimente mișto la care am participat prin categoria de evenimente a blogului!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.