Filmul Taximetriști – Tu ești șmecher sau papagal? În curând, într-un cinematograf în apropierea ta

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Taximetriști (filmul) a apărut deja în cinematografe și urmează în curând să apară și în orașul tău! Sau al meu, de ce nu. Adică în Craiova, o proiecție specială(la Craiova) va fi luni, 23 ianuarie. Dar despre asta, vă zic mai jos.

Și în caz că nu știți despre ce vorbesc, să vă dau câteva detalii despre filmul Taximetriști: Doi taximetriști trec, într-o noapte, printr-o serie de întâmplări care le dau viețile peste cap. Sună că o premiză destul de simplă, nu? Dar dacă ați mers cu taxi de câteva ori în viața asta, sigur știți că se pot întâmpla multe. Asta pentru că oamenii sunt diferiți. Sunt ciudați. Raportul meu este undeva la 2 din 3 taximetriști „normali”. Al treilea este mereu mai special, într-un fel sau altul. Ori cu un limbaj foarte colorat, ori cu opinii foarte puternice despre subiecte despre care nu i-a întrebat nimeni. Sau în cazuri extreme, conducând într-un mod ce te face să te întrebi dacă chiar au carnet. Dar astea sunt doar experiențele mele, și ar fi mai multe, dar nu despre asta e vorba.

Gândiți-vă că și din partea opusă, arata fix la fel. Un taximetrist are de-a face cu zeci de oameni pe zi, deci șansa să dea de dubioși este considerabil mai mare. Mai ales dacă se încumetă să lucreze noaptea. Și am auzit destule povești, atât de la taximetriști cât și de la prieteni cu curse cel puțin dubioase. Și asta la noi aici în sat, dar în capitală?

Deci ce este filmul Taximetriști

„Taximetriști” este cel mai recent film regizat de Bogdan Theodor Olteanu, după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Adrian Nicolae, la fel ca piesa de teatru cu același nume. Este o poveste plină de umor și suspans cu personaje savuroase, într-o noapte oarecare, prin București. Vă las trailerul mai jos, să vedeți concret:

Trailer TaximetriștiÎn film îi avem pe Alexandru Ion și Rolando Matsangos – taximetriștii Lică și Liviu – alături de Victoria Raileanu, Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu („Micutzu”), Ana Maria Guran, Nicoleta Hâncu și Carol Ionescu – o parte din actorii care joacă rolurile unor clienți cu care protagoniștii au de-a face în cursele lor prin București. Din distribuție mai fac parte: Maria Popistașu, Mădălina Stoica, Alex Mircioi, Ramona Niculae, Ștefania Cîrcu, Emma Mateciuc, Adrian Ban, Adi Bulboacă, Adrian Nicolae.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu este printre stand-up-erii mei favoriți și chiar sunt curios să văd rolul lui în această ecranizare. Mai ales că el are și câteva povești cu întâmplări din experiențele lui cu taximetriști și nu numai. Le-a spus și la iUmor:

Cosmin „Micutzu” Nedelcu despre taximetriști

Rapperul Spike are o apariție specială și semnează, de asemenea, muzica originală de pe coloana sonoră.

Spike – Taximetriști

Deci avem actori interesanți, o coloană sonoră mișto și o poveste cel puțin promițătoare. Îmi sună că „Miami Bici„, prima comedie românească contemporană care mi-a plăcut. Daca vreți să vedeți dacă am avut dreptate, reveniți peste câteva zile când o să scriu recenzia. Până atunci…

Cand apare in cinematografe?

Mă bucur că m-ați întrebat asta. Cum ziceam deja, este deja în cinematografe, iar partea și mai mișto este că în câteva orașe, echipa vă fi prezentă la o proiecție specială. Asta înseamnă că puteți sta de vorbă cu ei și să faceți poze. Eu asta am de gând să fac, luni, pe 23 ianuarie, la ora 18:30 când este proiecția specială la Craiova. La 18:30 este evenimentul de lansare, urmând ca filmul să înceapă la 19:00. La evenimentul de la Craiova vor fi prezenți: regizorul Bogdan Theodor Olteanu, scenaristul Adrian Nicolae, alături de actorii Rolando Matsangos și Vlad Ionut Popescu. Biletele sunt disponibile la Inspire Cinema VIP.

Va las mai jos datele pentru toate orasele:

Filmul Taximetriști - avanpremieră
Filmul Taximetriști – proiecție specială

Daca l-ați văzut deja, spuneți-mi cum vi s-a părut?


0 comentarii

Comentează!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: