Primul BlogMeet pe 2018 la Il Forno Pub&Grill – Ce a fost pe meniu?

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Salutare și la mulți ani dragi cititori de barbă! Nu v-am mai scris de anul trecut. Glumă asta ar fi mai amuzantă dacă nu ar fi trecut aproape o lună din 2018 și 3 de la ultimul articol. Daaar… ce poți face, s-au întâmplat chestii și… Să lăsăm trecutul în trecut și să vorbim de viitor. Sau de trecutul mai apropiat. Adică de primul blogmeet pe anul ăsta, care s-a întâmplat deja. Și anume la Il Forno Pub&Grill(acolo am mâncat anterior cea mai bună pizza din Craiova, but that’s for another time).

Blogmeet-urile sunt întâlnirile alea lunare ale bloggerilor din Craiova(și nu numai) la care eu mă mai duc chiar dacă în ultima vreme nu prea mai scriu. Și vreau să vă spun că chiar îmi pare rău că v-am neglijat, știu că viața e mai grea fără comentarile mele sarcatice. Dar am eu o presimțire că 2018 va fi un an plin de #ComenariiBărboase și sarcastice!

Că veni vorba de cum va fi 2018, cam despre asta am discutat și noi la blogmeet. De planuri de viitor. Luna asta ne-am strâns la Il Forno Pub&Grill, unde am socializat și ne-am bucurat de mâncare demnă de celebrități, ca și noi de altfel. Tot la Il Forno Pub&Grill am fost și lunile precedente, unde am testat noul meniu ce urma să fie lansat. Dar eu am fost copleșit de altele, așa că am rămas restanțier cu articolul respectiv(bine erau 2, dar voi face probabil unul luuung în care să-mi dau cu părerea despre meniu).

Chiar dacă unii dintre noi erau obosiți, ne-am bucurat de prima noastră întâlnire de pe acest an și am schimbat povești de sărbători, idei de viitor și râsete la glume blogosferice. M-am bucurat cel mai mult de revederea cu Costinel, bărbosul ciocolatiu care mai apărea prin peisaj acum ceva vreme. Am fost cei mai punctuali, ajungând cu o oră înaintea celorlalți pentru că nu am fost atenți la detalii. Dar nu a fost o problemă. Dar destul despre mine și ceilalți bloggeri. Prietenii sunt importanți, dar mâncarea este mai importantă.

 Deci hai să vă zic ce am avut în meniu la Blogmeet-ul cu numărul 71 de la Il Forno Pub&Grill

Mușchiuleț de porc cu sos alioli - Il Forno Pub&Grill
Mușchiuleț de porc cu sos alioli

Scuzați calitatea pozelor, le-am făcut cu doza de cola. Sincer să fiu, nu eram pregătit emoțional pentru o cină cu 4 feluri, însă Damian ne-a făcut și de data asta o surpriză. Primul pe meniu a fost mușchiulețul de porc cu sos alioli, ceea ce vă doresc și vouă. A venit însoțit de cartofii ăia aurii, bine rumeniți, de nici nu i-am recunoscut. Cartofii sunt o legumă, nu? Oricum, nu contează, leguma mea preferată este porcul (probabil se vede) așa că platoul ăsta m-a nimerit. Și sosul a fost d-i-v-i-n! Mai bun ca toată jumătatea de porc de am mâncat-o în luna precedentă. În momente ca astea mă bucur că nu sunt vegan.

Paste linguini cu fructe de mare - Il Forno Pub&Grill
Paste linguini cu fructe de mare

Next on the menu am avut Paste linguini, cu fructe de mare. În mod normal nu mănânc paste, carbohidrații sunt inamicul! Dar dacă tot s-a ivit ocazia, am zis să fac o excepție. În plus arătau și miroseau așa bine, încât probabil aș fi regretat dacă nu le încercam. Fructele de mare și sosul s-au îmbinat perfect. Chiar dacă nu-s expert în paste cred că astea se clasează foarte sus în top.

Somon în crustă picantă de portocală - Il Forno Pub&Grill
Somon în crustă picantă de portocală

În ordinea intrării, pe locul 3, somon în crustă picantă de portocală. Bunicul meu avea o vorbă: nici o masă fără pește, că din pește pofta crește. Bine, doar că el nu zicea pofta. Sunt mofturos când vine vorba de preparate din pește. Am fost puțin confuz când am auzit ce e în farfurie, cum adică crustă din portocală și de ce e picantă? Portocală nu e picantă? De ce ai face o crustă din portocală? Și de ce e o roșie cherry învelită în mac pe farfurie? Încă nu am aflat răspunsurile la nici una din întrebările alea. Doar m-am convins că, într-adevăr, portocala nu e picantă. Și nici somonul. Adică la cât de picant mănânc eu de obicei, nu am simțit nimic. În fine, a fost bun, nu mă luați în seamă. Eu mănânc mai des shaorma decât somon, nu-s cu felurile astea fancy.

Clătită specială cu bezea - Il Forbo Pub&Grill
Clătită specială cu bezea

Și la desert, cu greu, a intrat o clătită specială. Cu bezea. Clătita era specială pentru că era făcută franjuri, amestecată cu ciocolată și nuci și ascunsă sub o bezea. Dacă nu gustai, nu îți dădeai seama că e clătită. Și da, a fost așa bună, încât m-am urât 2 zile după ce am mâncat-o. Ce să mai, tot meniul a fost divin. Platingul a fost minunat la tot ce am savurat. Te simți ca un VIP când mănânci. 10/10, would eat again @Il Forno Pub&Grill!

Update: Fără surprindere, Il Forno a devenit unul dintre restaurantele mele favorite de ieșeală. Am devenit de-al casei. Chiar și în 2020 mai degust noutăți din meniu. Poți citi articolul ăsta despre niște platouri foarte gustoase din meniu.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.