Klaus și Barosso – film românesc nou apărut în 2024 cu Micutzu și Adrian Nicolae

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Nici nu a început bine anul 2024 că avem parte de o nouă lansare de film românesc. O comedie curată: Klaus și Barosso, cu Micutzu și Adrian Nicolae. Și alții, dar eu sunt nerăbdător să îi văd pe ei doi în rolurile principale. Hai să-ți zic mai multe, mai pe larg, mai jos.

Comedia Klaus și Barosso - film românesc nou 2024 cu Micutzu și Adrian Nicolae
Comedia Klaus și Barosso – film românesc nou 2024 cu Micutzu și Adrian Nicolae

Tot zic că mă bucur în sfârșit că apar tot mai multe filme românești. Apar multe, deci este variație. Pentru toate gusturile. Ziceam că ăsta o să fie o comedie curată. Ce înseamnă asta? Adică fară înjurături. Cum a fost și Ramon, film fară înjurături. Că am tot auzit oameni plangandu-se că filmele romanești au prea multe înjurături. Cred că e vina Margaretei Nistor că nu traduce bine înjurăturile filmelor americane. Dar da, uite, avem parte de încă un film fară înjurături, și comedie, și romanesc.

Povestea din Klaus și Barosso se învârte în jurul a doi frați: un barman combinator care trebuie să achite o datorie și un bodyguard iute la mânie. Klaus îl convinge pe fratele său, Barosso, să organizeze împreună o petrecere a burlacilor, fară știrea patronilor clubului unde lucrează, pentru a face rost de bani. Dar lucrurile nu merg niciodată așa ușor cum vrem. Deci vom vedea cam tot ce poate merge prost în planul celor doi.

Klaus și Barosso – distribuție și detalii tehnice

Pe Cosmin Nedelcu a.k.a. Micutzu și pe Adrian Nicolae îi urmăresc de mult în mediul online, cu stand-up-ul și celelalte emisiuni de umor în care sunt implicați. Și-mi place mult de stilul lor, deci abia aștept să îi văd și pe marile ecrane. Bine, au mai fost împreună și în Taximetriști. Teoretic. Căci acolo Adrian Nicolae avea doar un cameo de câteva secunde la început. Și că veni vorba, Taximetriști a fost un film cu foarte multe înjurături, cred că a bătut ceva record. Însă mie mi-a plăcut. Nu pentru înjurături, ci pentru evoluția personajelor. Abia aștept să-mi dau cu părerea și despre Klaus și Barosso după ce îl văd.

Pe lângă cei doi pe care i-am lăudat, în distribuția Klaus și Barosso mai găsim și alte nume importante din cinematografia românească: Carol Ionescu, Alexandru Ion, Vlad Dragulin, Rolando Matsangos, Codrin Boldea, Vlad Brumaru, Cezar Antal, Madalina Craiu, Șerban Pavlu, Victoria Răileanu, Alin Florea, Mădălina Stoica, Bogdan Farcaș, Cătă Nicolau.

Regia și alte detalii tehnice

Regizor este Bogdan Theodor Olteanu, care a fost regizor și la Taximetriști, deci așteptările mele sunt iar ridicate. Pe lângă asta, îi mai avem pe Mihai Marius Apopei ca director de imagine, Tudor D. Popescu la montaj, Alexandra Panaite – scenografie și costume.

Bugetul filmului este unul modest, la capitolul ăsta nu se poate compara cu Miami Bici 2. Însă un buget mic nu înseamnă neapărat calitate slabă. Însă voi reveni cu păreri despre calitate, după ce voi vedea filmul. Că veni vorba…

Klaus și Barosso în Cinematografe din 16 ianuarie

Filmul Klaus și Barroso a apărut deci în cinematografe deja, însă eu aștept proiecția oficială, cea la care vor fi prezenți și o parte din actorii și oamenii implicați în film. Deja astfel de proiecții în prezența echipei s-au întâmplat la Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara, Constanța, Galați și Iași. Urmează:

  • Botoșani (20 Ianuarie – Happy Cinema);
  • Suceava (21 Ianuarie – Cinema City Iulius Mall);
  • Craiova (23 Ianuarie – Inspire VIP – Electroputere Mall);
  • Ploiești (24 Ianuarie – Cinema City – Shopping City);
  • Oradea (25 Ianuarie – Palace Cinema – Lotus Center);
  • Satu Mare (26 Ianuarie – Cineplexx – Shopping City).

Deci marți pe 23 ianuarie, daca ești din Craiova, ne vedem la evenimentul oficial de lansare de la noi din sat.

Și după ce-l văd, îmi voi da mai jos și cu părerea despre film.


1 comentariu

Linea · 05/03/2024 la 06:46

Sunt multe filme romanesti care merita sa fie descoperite. Cred ca se vorbeste foarte putin de ceea ce se face la noi. La Cannes deja avem o lista faina care vor fi inscrise la Festival pe 14 – 25 mai 2024 uite si aici: https://www.like5.ro/5-filme-romanesti-care-ar-putea-avea-premiera-la-cannes-2024/

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.