La ce aș renunța? Exercițiu de imaginație în leapșă blogosferică

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Aș renunța la viață și la mine, aș renunța ♫ … Oops, nu asta era exercițiul blogosferic. Mă scuzați, mai scapă cultura din mine uneori. Leapșa blogosferică este un exercițiu foarte bun. Am mai participat la câteva pe vechiul blog care acum se odihnește în neființă. Iar pe ăsta nou l-am cam neglijat puțin. E okay, am învățat să nu mai fac promisiuni cum că voi fi mai activ. Dar încerc, nu despre asta e vorba. Leapșa e mișto, mă bucur că Daniel m-a nominalizat la leapșa asta despre lucruri la care aș renunța, dacă aș avea de ales între două chestii. Deci, că să trecem la subiecte!

La ce aș renunța: laptop sau telefon?

Ce fel de întrebare e asta? E practic imposibil să aleg. Pe laptop îmi fac toată treaba. Și munca și relaxare. Fără laptop aș fi homeless probabil. Iar când nu sunt pe unul din laptopuri, sunt pe smartphone. Și acolo se întâmplă multe. Fără toate aplicațiile de acolo viața mea ar fi mult mai grea. Probabil aș fi rătăcit prin Amsterdam sau ceva. Pe lângă toate aplicațiile îl folosesc și pentru poze. Că de asta mi-am luat Huawei P20 Pro (da, probabil o să fac upgrade anul asta, stați calm). E mult mai lejer decât să mă car cu aparatul după mine mereu. Deci, grea decizie. Probabil cea mai grea. Pot să fac ca Daniel și să trișez, să zic că pot să-mi fac treaba și pe un workstation. Și unele din chestii le pot face și pe telefon, deși mai greu ca de pe laptop. Deci, da, să zicem, laptop.

Alegerea număru’ doi: Cărti sau TV?

Aici pe de altă parte, avem o alegere foarte ușoară. Chiar dacă nu mă omor cu cititul de cărți (da, sunt incult așa, prefer alt tip de conținut), aș renunța fără doar și poate la TV. Nu e ca și cum m-aș fi uitat din proprie inițiativă la TV în ultimii… 10 ani? De când am internet, nu am mai văzut utilitatea unui televizor. Adică găsești toate știrile, filmele, serialele, documentarele, muzica și multe altele pe internet. Și acolo poți verifica o știre din mai multe surse, nu trebuie să crezi tot ce îți spun oamenii ăia de la TV. Nici cu sportul nu mă omor, deci… Da. Aș renunța la TV fără doar și poate.

La ce aș renunța: pizza sau burger?

La ce aș renunța? Pizza sau Burger?
La ce aș renunța? Pizza sau Burger?

Avem iar o alegere mai dificilă. Sunt un gurmand desăvârșit, îmi place mâncarea în toate formele ei. Aproape. Adică probabil nu aș mânca supă de liliac să fac coronavirus, sau ceva. Îmi plac și burgerii și pizza. Dar dacă ar fi să aleg, gen dacă cineva m-ar amenința cu un pistol și m-ar pune să aleg între cele două, aș alege pizza. Îmi plac și burgerii, mult. Dar pizza e mai versatilă. Poți avea mai multe opțiuni la o pizza, mai multe combinații. Și e și mai ușor de mâncat. Burgerii au tendința să se dezmembreze uneori. În plus, everybody loves pizza.

Tot din capitolul culinar: ciocolată sau fursecuri?

Cocaină și caviar. Nu stai. Ciocolată. Din nou, o alegere ușoară. Nu mă omor cu dulciurile. Nu mă dau în vânt după fursecuri. În schimb ciocolata e o alegere mult mai sănătoasă. Și mai delicioasă. Deși nici ciocolată nu consum foarte des. Dar da, aș renunța la fursecuri oricând.

Chipsuri sau pufuleti?

Ce e cu toate alegerile astea culinare? Chipsuri sau pufuleți? Nu am mai mâncat așa ceva de nici nu știu când. Pufuleții nu mi-au plăcut niciodată. Poate doar aia Lotto cu gust de picioare brânză. Aia îmi plăceau când eram mai mic. Chipsuri mai mâncăm uneori, erau mai okay. Acum mai mănânc nachos din când în când, dar asta e altceva. Dar dacă ar fi să aleg, aș renunța la pufuleți, evident. Pot să renunț la ambele de aici și să
primesc înapoi burgerii?

Altă alegere grea: filme sau seriale?

Netflix-ul meu. Nu mă judecați.
Netflix-ul meu. Nu mă judecați.

Cine a făcut leapșa asta este crud. Foarte crud. Adică de ce nu mă pui să aleg între vin și bere? Nu știu, mă uit la fel de mult și la filme și la seriale. Mai ales de când am Netflix și nu mai trebuie să stau să caut pe torrente aaa să mă uit la TV sau să merg la cinema. Sunt acolo, și filme și seriale. Mi le bagă el pe gât. Și deși serialele nu au aceiași calitate de producție ca filmele, pot fi la fel de interesante că au mai mult timp să construiască povești și personaje. Spune asta cineva care a văzut Friends în întregime de vreo 6 ori. Și toată seria Avengers de cel puțin 2 ori fiecare film. Da, știu, nu am viață socială. Deci e o alegere imposibilă. Pe de altă parte, fără seriale probabil viața mea ar fi mai productivă. Dacă nu aș avea 7 seriale începute pe Netflix și nu aș pierde nopți din cauza unui serial care m-a prins foarte tare și trebuie neapărat să văd ce se întâmplă în episodul următor, probabil aș fi fost milionar până cum. Deci, da, aș renunța la seriale. E spre binele meu. Spre binele tuturor.

La ce aș renunța: vacanță la mare sau la munte?

Hai în vacanțe...
Hai în vacanțe…

Și călătoriile îmi plac foarte mult. Sunt genul de om căruia îi place să se plimbe. Să descopere locuri noi. Din fericire nu îmi e foarte greu să aleg între munte și mare. În mare parte pentru că nu prea am mers la mare așa des. Cum ziceam, îmi place să mă plimb și să explorez. Și să fac poze, la peisaje. Și știu că și marea are punctele ei forțe. Dar o călătorie la/pe munte poate fi mult mai interesantă. Și mai productivă, oarecum. Deci… Da, aș renunța la vacanțele la mare.

Asta a fost leapșa. Poate acum știți mai multe despre mine, în caz că vă doreați asta. Și că să fie leapșa leapșă, trebuie să nominalizez mai departe niște oameni care să răspundă provocării. Deci, într-o ordine total aleatorie și lipsită de importanță, iată pe cine bat amical pe umăr pentru a da mai departe leapșa:

Alegerile mele au fost făcute după criterii pur subiective. Chiar dacă deja Daniel îi nominalizase pe unii dintre ei, acum au un motiv în plus să răspundă provocării.


1 comentariu

Prima leapșă blogosferică – La ce aș renunța? – Graffiti pe nori · 11/02/2020 la 16:19

[…] Mi-a venit și mie rândul să intru într-o leapșă  blogosferică, provocat de Marian Buzărnescu.  […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.