Mâncare bună în Craiova: iar am degustat meniul Il Forno Pub&Grill la Blogmeet #74

Publicat de MarianBuzarnescu pe

E deja o tradiție pentru boggerii olteni întâlnirea lunară, Blogmeet-ul. Este deja la a 74-a ediție și chiar dacă nu am fost prezent de la început, în ultimii doi ani am fost nelipsit de la Blogmeet. Cum ar fi cel din aprilie, care s-a ținut la Il Forno Pub&Grill unde am mai fost și unde am mâncat cea mai mâncare bună în Craiova. Greșelile gramaticale au rol comedic.

Ce am făcut la Blogmeet #74

Sâmbăta aia a fost o zi plină pentru bloggerii craioveni. Înainte de Blogmeet unii dintre noi au participat la Digital Parents Talks Craiova. Iar unii dintre cei care au participat la DTPCraiova au învățat chestii interesante despre blogging. Eu am făcut poze.

Apoi seara am mers la Il Forno Pub&Grill, locație deja îndrăgită de noi pentru întâlnirile lunare (și nu numai) unde am continuat discuțiile despre blogging. Am vorbit despre strategii de promovare, trafic, motivație. Desigur, la un pahar de ceva rece, că s-a făcut cald afară. Chair adaca acum ceva timp ningea, cum au menționat cam toți ceilalți bloggeri în articolele lor. Ca și cum nu asta ar fi ordinea firească a anotimpurilor în climatul nostru. Anyways…

Am discutat și de câteva oportunități ce s-ar putea să apară în viitorul apropiat, lucru care mi-a crescut puțin entuziasmul. N-am să vă zic care sunt ele, până nu sunt sigure. Și ca de obicei, toate discuțiile au fost presărate cu porții copioase de râs, grație gazdei noastre, Damian.

Când mă întreabă cineva unde poate găsi mâncare bună în Craiova eu le zic…

La Il Forno Pub&Grill, desigur. Pentru că, din nou, asta a fost atracția serii. Mâncarea. Mult-prea-gustoasa mâncare pe care iar am degustato. Vă întrebați de ce sunt gras? De asta. Pentru că merg la Blogmeet și mănânc. Și știu, aș putea să nu mănânc așa mult. Dar e așa bună mâncarea încât ar fi păcat să nu. Adică sunt copii flămânzi în Africa și eu nu termin ce am în farfurie?

În orice caz, noi suntem un fel de exploratori ai noilor produse ce urmează să apară în meniu. Și dacă la început ziceam că e cea mai bună pizza din Craiova, am ajuns acum să degustăm câteva produse grill de pe meniu, pe care eu le așteptam cu nerăbdare. Deci să vedem ce mai pot trece în revistă la capitolul „Mâncare bună în Craiova”:

Calamari cu sos chillimayo
Calamari cu sos chillimayo
Calamari cu sos chillimayo

Hey uite, onion rings!„, am zis eu ca o porcină necultivată când am văzut venind primul fel. M-am înșelat, desigur. Voiam să fac aici încă o glumă, despre Stăpânul Inelelor, dar o păstrez pentru altă ocazie. Inelele ca inelele, dar sosul ăla a fost foarte bun.

Burger de vită Angus
Burger de vită Angus
Burger de vită Angus

Dacă la fructele de mare nu prea am experiență, la burgeri e altceva. Adică am mâncat destui la viața mea ca să îmi dau seama care sunt buni și care nu. Trebuie să recunosc, la început mi s-a părut puțin prea făcut. Adică primele îmbucături erau acaparate de o aromă foarte „smokey„. Probabil din cauza lui Angus ăla. Dar pe măsură ce am continuat să mănânc a devenit din ce în ce mai aromat, odată ce toate ingredientele s-au contopit în gură. Aftertaste-ul a fost puternic și satisfăcător. Per total o experiență plăcută.

Pork bely cu piure, legume și sos brun
Pork bely cu piure, legume și sos brun

Legume! Mâncare sănătoasă! Desigur, eu merg pe ideea aia că „cea mai bună legumă este porcul”. A fost foarte interesantă porția asta, în special că aveai foarte multe posibilități de combinații. Legume cu sos, piure cu sos, carne cu sos, carne cu legume… Înțelegeți voi. Până găseai armonia perfectă dintre ingrediente și pluteai frumos spre al nouălea cer. Țin să precizez că deja eram foarte plin în punctul ăsta, deci se poate să fi halucinat călătoria mea printre nori.

Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie
Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie
Brownie cu ciocolată și înghețată de vanilie

Oricât de plin ai fi, mereu e loc pentru desert. De data asta am avut la desert negresă cu ciocolată și înghețată de vanilie. Un fel de explozie de dulce cu un aftertaste de dulce. Nu mă plâng, a fost chiar foarte bună. O combinație foarte reușită de arome și texturi.

Cam asta am degustat noi la Blogmeet #74. Voi ce recomandări de mâncare bună în Craiova aveți? Nu de alta, poate descopăr cevai nteresant 🙂 Fără surprindere, Il Forno a devenit unul dintre restaurantele mele favorite de ieșeală. Am devenit de-al casei. Chiar și în 2020 mai degust noutăți din meniu. Poți citi articolul ăsta despre niște platouri foarte gustoase din meniu.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.