Mâncare mediteraneană în Craiova foarte bună găsiți la Restaurant Olive

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Nu știu cum să vă zic, dar aici la mine în sat, în Craiova, e destul de greu să găsești fructe de mare, să nu mai zic de mâncare mediteraneană. La noi, mai mult cu fructele de coteț. Nu de alta, dar suntem destul de departe de orice mare, chiar și de asta Neagră a noastră, ce Mediterană.

Deci nu-i de mirare că leguma mea preferată este porcul, că nu prea am avut pe unde „degusta” vietăți din alte medii, cum ar fi cel acvatic. Am avut aceiași problemă când am fost în Spania, care e recunoscută pentru fructele de mare. Numai că eu am fost în Madrid. În mijlocul țării. La câteva sute de kilometrii de mare. Deci n-am avut noroc. Dar despre asta vă zic cu altă ocazie.

Revenind pe meleagurile noastre, nu de mult, am aflat că urmează să se deschidă în Craiova un local nou. Cu specific mediteranean. Nu știam la ce să mă aștept, sincer. Dar știți că mie îmi plac premierele și îmi place să testez meniul înaintea altora. Deci am dat curs invitației.

Dacă te grăbești, sari direct la partea cu mâncarea mediteraneană.

Restaurant Olive Craiova

Poate vă dați seama după nume, că e cu specific mediteranean. Nu? Olive? Măsline? Asta este specificul bucătăriei mediteraneene? Haideți că e bine gândit. Restaurantul este pe Unirii nr. 142. Adică nu pe centru, pe strada aia de merge spre parc. Vă las mai jos poze cu fațada, în caz că nu știți cu harta.

În caz că vă întrebați de ce era totul ud, ei bine, e o poveste amuzantă. Pentru că ne-a prins o furtună foarte urâtă în timp ce mergeam spre evenimentul de deschidere. Și eram pe jos, eu cu Patrisia (a scris și ea despre Olive). Și chiar dacă nu eram, că ne-a adunat colegul Cătălin (care a scris si el despre eveniment) de pe drum, tot ne-am făcut leoarcă de când am coborât din taxi și până am ajuns la destinație.

Dar a fost bine. De obicei, evenimentele care încep cu peripeții, de obicei se termină foarte bine. Și asta a fost și cazul de față.

Înainte să trecem la mâncarea mediteraneană, hai să vă zic mai multe despre locație. În primul rând, arată super mișto. Nu doar numele este sugestiv. Ci și decorul, tot „măsliniu” este. Adică pe lângă nuanțele evidente, măslinii, avem și elemente de decor inspirate de măslini și măsline. Și chiar și un măslin plantat într-un ghiveci. Dar mie mi-a plăcut decorul.

Decor inspirat de măslini, la Restaurant Olive
Decor inspirat de măslini, la Restaurant Olive

Înainte să ne înfruptăm cu mâncare mediteraneană, am ascultat speech-urile gazdelor. Mi-am dat seama că au pus foarte multa pasiune și au investit și timp și bani pentru deschiderea locației, care era un vis de ani buni al acestora. Colegul meu Daniel Botea(de la care am furat și poza de mai sus) a și filmat o parte din discursuri. Vă las mai jos filmările.

Dar hai să vedem ce am avut pe meniu!

Mâncare Mediteraneană în Craiova

Meniul restaurantului Olive este unul variat. Atât pe partea de mâncare, cât și pe partea de băuturi. Spre exemplu, au pe meniu socată și ghimbirată, care sunt niște băuturi foarte răcoroase, și foarte bune. Mai ales vara. Și sunt făcute chiar de ei, ceea ce mi se pare super mișto. Adică sunt fresh, cu ingrediente naturale. Din fericire, eu nu am fost cu mașina, deci am putut să mă bucur de ceva cu alcool. Am încercat Hugo, un cocktail cu prosecco și multa mentă. A fost foarte refreshing. Aveau și un gin tonic care arăta foarte bine.

Și sunt sigur că găsiți și alte băuturi interesante pe meniu. Ce mi-a plăcut și mai mult, însă, este faptul că au o gamă foarte variată de vinuri. Adică, au un actual wine menu, dacă îmi permiteți. Din care chiar ai de unde să-ți alegi un vin pe placul tău. Am regăsit listate acolo mai multe dintre cramele cu care am avut noi degustări. Ceea ce m-a bucurat. Vă dați seama.

Însă, au mers chiar un pas mai departe. Și au făcut un vin personalizat cu brandul Olive. De care ne-am și bucurat. Adică am degustat, câteva pahare. Și a fost bun.

Vin alb sub brandul restaurantului Olive
Vin alb sub brandul restaurantului Olive

Vedeți și în poză, nu doar vinul, ci și decorul cu măslini, nu?

Dar să trecem la mâncare

În orice caz, vinul merge cel mai bine asociat cu mâncarea. Și da, am testat și preparate din meniu, evident. Ca să putem testa cât mai multe dintre ele, am avut un fel de bufet suedez. Doar că cu mâncare mediteraneană. Și a fost și aranjată foarte drăguț.

A durat ceva aranjatul mâncării. Și noi eram nerăbdători. Nu știu dacă eram mai nerăbdători să mâncam, pentru că arăta și mirosea foarte bine, sau să îi facem poze, pentru că era aranjată foarte frumos. Și instagramabil. Care este un cuvânt, trust me.

Foarte multă mâncare mediteraneană foarte bună
Foarte multă mâncare mediteraneană foarte bună

Evident, nu ne-am atins de ea până când nu am făcut câteva zeci de poze. Găsiți mai multe la mine pe Instagram.

Dar și când ne-am apucat de mâncat…

O cornucopia de mâncare mediteraneană
O cornucopia de mâncare mediteraneană

Ce înseamnă mâncare mediteraneană? Înseamnă că are influențe din zona Mării Mediteraneene, nu dintr-o țară anume. Deci specificul vine din zona geografică, nu demografică.

Am încercat să gust din toate, nu știu dacă mi-a reușit, la cât de multe chestii erau pe masă. Am avut salate diverse, cu măsline, cu brânză, cu legume. Inele de calamar. Dar și baby calamar. Chifteluțe de pește, brânză pane cu dulceață de ceapă. Ceva rulouri specifice. Desigur, sosuri diverse.

Nu prea mă pricep eu să descriu tot ce am mâncat, căci v-am zis, nu prea am întâlnit până acum așa bucate. Aveau însă și pentru cei că mine, niște mini-burgeri cu vită Angus, foarte buni. Am mâncat și din aceia, desigur.

Mâncare mediteraneană chiar bună

Însă favoritele serii, cel puțin la masa noastră, au fost altele. În primul rând, măslinele pane, pe care nici unul dintre noi nu le mai întâlnise până acum, nici măcar Daniel care merge în fiecare an în vacanțe prin Grecia. Iar apoi au fost niște frigărui de creveți cu praz, care puneau o tentă locală asupra preparatelor mediteraneene.

Mâncare mediteraneană cu influență oltenească
Mâncare mediteraneană cu influență oltenească

Căci până la urmă despre asta e vorba, despre armonia dintre ingrediente, oricare ar fi ele. Cât timp rezultatul e bun, restul sunt detalii. Și a fost bun, vă zic eu.

Tot bun a fost și desertul. Care e și acesta făcut „în casă”. Deci și aici avem produse proaspete. Și bune. Foarte bune. Nu știu cum am mai avut loc, dar am reușit să gust și câteva dintre deserturi.

Desertuti bune
Desertuti bune

Nu știu cum sunteți voi, dar mie deja mi s-a făcut iar poftă, doar scriind articolul ăsta. Pozele sunt bune, dar vă ajută doar să vedeți cât de bine arata mâncarea. Nu puteți simți și ce bine miroase și cât de bună e la gust. Deci. cel mai bine este să o testați live voi.

Vă las și acest reel cu experiența de la lansare:


1 comentariu

Restaurant Olive – noul restaurant din Craiova cu bucătărie mediteraneană · 17/07/2022 la 14:35

[…] ce mergeam pe jos, (pentru că încercăm să ducem un mod de viață mai sănătos) împreună cu Marian (a postat și el un articol), ne-a prins o furtună. Am avut noroc de colegul nostru Cătălin (are […]

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.