Micul dejun al campionilor cu Sunday Bites

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Nu știu alții cum sunt, dar eu sunt gras. Vreau să zic gurmand. Adică îmi place mâncarea. Să o mănânc. Cu gura. Și asta e ușor vizibil. Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc. Deși este oarecum relevant. Ce legătură are asta cu Sunday Bites, vă întrebați? Ajung și acolo, e nevoie de un intro.

De anul trecut m-am (re)apucat de mers la sală, după o pauza mai mare. Că să dau jos investiția dobândită. Și nu vreau să zic că nu are nici un efect, adică probabil acum aș putea lupta corp la corp cu un urs și să ies învingător. Dar încă sunt, care e termenul științific, ușor plinuț? Asta pentru că m-am axat mai mult pe efort fizic, că un mascul feroce care sunt. Dar cum asta nu prea părea să aibă efectele dorite de mine, mi-am zis să schimb puțin strategia. Și să fac mai mult cardio. Și să-mi schimb alimentația. Cu una mai sănătoasă.

An nou, Bărbos nou

Știți că odată cu Anul Nou vin și o grămadă de promisiuni pe care ni le facem noua înșine, pentru că e ceva magic la faptul că Pământul a efectuat o rotație completă în jurul Soarelui și cumva asta ne aduce un amalgam de dorință de schimbare, motivație, gânduri pozitive și chestii din astea inutile. Adică hey, dacă vrei să faci o schimbare în viață ta, poți începe chiar acum, în clipa și momentul ăsta, nu trebuie să aștepți Anul nou. Sau ziua de întâi a lunii. Sau luni. Sau mâine. Daaaaar bănuiesc că dacă asta te ajută, sigur, de ce nu, începe de la 1 ianuarie. Că așa am făcut și eu. Bine, de pe 3, dacă suntem sinceri.

Și da, da, doar ce am criticat mai sus persoanele care fac asta. Dar la mine e diferit, okay? Am avut un decembrie haotic. Un 2021 haotic. Sunt special. Și da, mi-am făcut o listă cu chestii pe care vreau să le îmbunătățesc la mine. Și da, la fel că 97,234% din oameni, am renunțat deja la o parte din ele deși încă suntem în ianuarie. Nu mă citați cu statistica asta.

Aaaanyways, mă țin de toată chestia asta cu stilul de viață mai sănătos. Și una dintre lucrurile pe care mi le-am propus, este să mănânc mai sănătos. Ceea ce nu este chiar așa de greu pe cât ar crede unii. Nu mâncatul sănătos. Mâncatul MAI sănătos decât cum o făceam până acum ceva timp. Este un fel de loophole.

Mic dejun mai sănătos cu Sunday Bites

Cam acum un an, am mai scris un articol despre untul de arahide de la Sunday Bites. Am menționat acolo despre beneficiile acestuia și toate cele. Ar trebui să îl citiți, e interesant. Ideea e că mi-a plăcut, așa că am zis să aprofundez subiectul. Că doar au mai multe sortimente pe care nu le încercasem.

Sortimente d eunt de arahide de la Sunday Bites
Sortimente d eunt de arahide de la Sunday Bites

Și m-am combinat cu colegii mei bărboși, Costi și Mircea și am „făcut rost” de câteva din aceste sortimente de „unt arahide” și nu numai, că să le testăm. Și le-am degustat, frățește. Mi-a plăcut untul de arahide crocant. Clasic. Și că să mă răsfăț cu ceva mai exotic, am luat și un borcan de Hazel Date. Care este cremă alune de pădure cu cacao și curmale.

Că să fac un mic rezumat despre beneficiile untului de arahide și de ce e sănătos: are proteine, grăsimi sănătoase, vitamine(cum ar fi E și B6), minerale, antioxidanți, fibre… Și alte chestii de care corpul nostru are nevoie. Și e sățios, deci nu trebuie să mănânci mult că să „te saturi”. Și de asemenea, sunt fără zahăr, fără sare, fără conservanți, fără alte uleiuri adăugate, fără grăsimi hidrogenate.

Și de asemenea, poate fi mâncat în mai multe feluri. Eu prefer varianta tradițională, pe pâine. Merge și pâinea proaspătă și cea prăjită. Mie-mi place prăjită.

Unt de arahide & toast
Unt de arahide & toast

Dar se poate folosi și la smootie-uri. Sau pune în cereale. Sau cu fructe. Fiecare, după gusturi.

Și de asta ziceam că e ideal pentru micul dejun, că e versatil. Și sățios. Și iți da energie pentru a-ți începe ziua cum trebuie. Și chiar merge, poate chiar mai bine decât vechiul meu mic dejun care conținea neapărat ouă sau carne.

Bărbos mâncând unt de arahide pe pâine, 2022, colorat
Bărbos mâncând unt de arahide pe pâine, 2022, colorat

Și da, asta este doar primul pas către un stil de viață mai sănătos. But it’s the little things. Cu puțin noroc, o să îi fac și pe restul. Cred că era Laozi care a zis că „o călătorie de 1000 de mile începe cu un singur pas”. Nici asta nu este foarte relevant, voiam doar să mă laud că știu citate chinezești antice. Și dacă tot ați ajuns până aici, spuneți-mi mai jos în comentarii dacă ați încercat până acum unt de arahide. Mai ales pe cel de la Sunday Bites. Și dacă da, ce părere ați avut?


1 comentariu

Xaara Novack · 28/01/2022 la 16:21

Yep, si eu incerc sa mananc mai sanatos. Sunt absolut delicioase aceste unturi. Le-ai descris super fain! Iar pozele sunt si mai misto!

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.