Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei – premiera filmului în Craiova

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Lume, lume! Mihai Viteazul se întoarce după 400 de ani. A visat să schimbe lumea. După el, totul a fost posibil. Filmul „Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei” are premiera oficială chiar aici la Craiova, locul unde voievodul a fost cândva ban.

Dacă nu știți cine a fost Mihai Viteazul, înseamnă că nu ați trecut deloc pe la școală. Pe bune, este unul dintre cele mai importante personalități ale istoriei noastre. A fost domnul Țării Românești între 1593-1600. Pentru o perioadă (în 1600), a fost conducător de facto al celor trei state medievale care formează România de astăzi: Țara Românească, Transilvania și Moldova. A fost chiar primul domnitor care, deși pentru puțin timp, a fost primul domnitor ce a reușit acest lucru.

Dar înainte de asta, a fost ban al Craiovei. De asta avem statuia aia mare cu el călare pe un falnic armăsar, cu toporul în mână, fix în centrul orașului. Că suntem mândri de el. Iar în copilărie, a avut parte de o grămadă de „peripeții”, fiind chiar prizonier pe la otomani, printre altele. Ar trebui să citiți o carte de istorie, e foarte interesantă povestea lui.

Mie îmi place istoria. Și-mi plac fi filmele. Chiar și filmele românești. Tocmai de asta, voiam să vă zic de premiera acestui film, care e și românesc, și cu istorie. Și personajul principal este unul din bărboșii mei preferați.

Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei – trailer film și informații despre premieră

Denis Ștefan va fi prezent pe 15 iulie, la Cinema Patria la ora 19 00 la proiecția noului său film și la Târgu Jiu, la Cinema Sergiu Nicolaescu, sâmbătă, 16 iulid, alături de regizorul filmului Mihaela Mihai, alți actori din distribuție și spectatori.

Filmul va avea premiera oficială în Cinematografe chiar de la data evenimentului din 15 iulie, când echipa se va afla în Craiova.

Publicul va putea adresa întrebări după proiecții, într- o sesiune Q&A, urmată de o sesiune de fotografii cu actorii!

Denis Ștefan și Maia Morgenstern pe covorul roșu
Denis Ștefan și Maia Morgenstern pe covorul roșu

În rolul principal, cel al lui Mihai Viteazul joacă actorul Denis Ștefan, iar rolul mamei acestuia, Tudora, va fi jucat de Maia Morgenstern. În rolul doamnei Stanca joacă Mihaela Mihai, care semnează și regia peliculei.

Vor urma și alte proiecții în țară în prezența actorilor și a regizorului. În Sibiu, la Cinematograful Arta, pe 21 iulie, Cluj, la Cinema Florin Piersic, pe 29 iulie și Piatra Neamț, pe 30 iulie, la Cinema Mon Amour.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială a filmului Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei.

Premiera filmului Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei
Premiera filmului Mihai Viteazul, Prințul intrat în Legenda Europei

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.