Parc Aventura Rânca – tiroliană, trasee și tir (cu airsoft)

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Mie-mi plac aventurile. Adică îmi place să încerc lucruri noi. Experiențe de tot felul. Mai ales culinare. Cum a fost cea de la Stâna Ștefanu despre care v-am povestit în articolul trecut. Ei bine, tot în acea zi de sâmbătă, am mai încercat niște experiențe noi. Tot în Rânca, căci cum spuneam și în articolul precedent, Rânca e mai mult decât un loc unde să faci grătare cu tovarășii pe la vreo cabană închiriată. Anyways, am fost la Parc Aventura Rânca, tot în aceiași formula blogosferică și ne-am aventurat la niște activități.

Parc Aventura Rânca
Parc Aventura Rânca

Parc Aventura de la Rânca Este una din locațiile alea pe lângă care trecusem de foarte multe ori dar nu m-am oprit niciodată. De ce? Pentru că eu de obicei sunt șofer, și după ce conduc de la mine din sat de la Craiova până la Rânca, mai ales după partea de intrare pe Transalpina dintre Novaci și Rânca, vreau să ajung cât mai repede la cazare să pot bea și eu o bere liniștit. Apoi ne luam cu altele și nu mai ajungeam. Dar asta eram eu cel vechi, de acum am descoperit că avem și alte activități de făcut pe la Rânca. Ce fel de activități? Vă zic mai jos.

Trasee pentru toată lumea la Parc Aventura Rânca

Parc Aventura Rânca a pornit tot din pasiunea lui Dan Ghițu. A fost construit cu multă muncă, mult efort propriu de către el și familia. Căci e o afacere de familie. Fără investitori sau fonduri. Și a ieșit o chestie super mișto. Atracțiile principale sunt traseele „aventuroase” pe care le poți face. Opt la număr, 3 pentru copii și 5 pentru cei mai puțin copii:

  • Traseul Prichindeilor (2-6 ani), format din 9 ateliere și 2 tiroliene;
  • Traseul Piticilor (2-6 ani), format din 10 ateliere și 1 tiroliană;
  • Traseul Picilor (2-6 ani), format din 10 ateliere și 2 tiroliene.

Traseul Aventura #1 (peste 7 ani). nivel ușor cu 9 ateliere și 1 tiroliană;
Traseu Aventura #2 (peste 10 ani), nivel mediu cu 10 ateliere și 2 tiroliene;
Traseu Aventura #3 (peste 12 ani), nivel mediu cu 11 ateliere și 2 tiroliene;
Traseu Aventura #4 (peste 10 ani), nivel mediu cu 10 ateliere și 1 tiroliene;
Traseu Aventura #5 (peste 7 ani), nivel ușor cu 11 ateliere și 2 tiroliene;
Traseu Tiroliană(peste 10 ani), nivel ușor cu 10 tiroliene pe o lungime de 240 m și 1 atelier.

Noi am vrut să facem traseul #1, dar era aglomerat. Așa că am mers la #5.

Bloggeri curajoși la înălțime
Bloggeri curajoși la înălțime

Nu am fost toți așa de curajoși, doar jumate din noi am parcurs traseul. Însă ceilalți ne-au sprijinit moral de jos și ne-au făcut poze.

În ciuda expresiei mele, chiar mă distrez
În ciuda expresiei mele, chiar mă distrez

Eu personal nu am frică de înălțime. Însă am descoperit că am o oarecare teamă de chestii care se mișcă sub picioarele mele. Îmi place să cred că sunt „cu picioarele pe pământ” dar când ești la înălțime pe niște lanțuri și frânghii care se clatină, e alta experiență.

Echilibristică pe traseu la Parc Aventura Rânca
Echilibristică pe traseu la Parc Aventura Rânca

E prima dată când am parcurs un astfel de traseu, ce-i drept. Mi-a luat puțin să-mi dau seama că trebuie să mă folosesc mai mult de brațe decât de picioare pentru a-mi menține echilibrul

Bărbos prins in plasă
Bărbos prins in plasă

Nu știu dacă faptul că mâncasem și băusem copios la stână a ajutat sau mi-a făcut viață mai grea. Chit este că am terminat traseul fără nici o problemă.

Și că veni vorba de probleme, siguranța e pe primul loc la Parc Aventura Rânca. Am fost instruiți cum trebuie înainte de a ne aventura pe traseu. Și am avut echipamente de protecție de cea mai bună calitate.

Bărbos asigurându-se că respectă normele de siguranță
Bărbos asigurându-se că respectă normele de siguranță

Traseul nostru avea și 2 tiroliene, scurte ce-i drept, dar și asta a fost o experiență nouă pentru mine.

Bărbos pe tiroliană
Bărbos pe tiroliană

După ce am ajuns înapoi cu picioarele pe pământ, ne-am așezat la umbră și ne-am liniștit cu o bere rece.

Bloggeri (și nu numai) relaxându-se între activități la Parc Aventura Rânca
Bloggeri (și nu numai) relaxându-se între activități la Parc Aventura Rânca

Tir in poligon cu arme de airsoft

Tot în incinta Parc Aventura Rânca există și un poligon de tragere. Cu arme de airsoft. Adică sunt replici de 1 la 1 cu arme adevărate, singura diferență este că trag cu niște bile mici de plastic. Nici asta nu mai făcusem până acum. Uite ce bine îmi sta cu AK-ul în mână.

Cu AK-ul pe poligonul de airsoft
Cu AK-ul pe poligonul de airsoft

Ne-am decis să facem un concurs între noi bloggerii. Eu eram încă puțin adrenalinat (ăsta e un cuvânt, nu?) și îmi tremura puțin mâna. Cu toate astea am luat un veritabil loc 3. Ca să vă faceți o idee, locul 1 și 2 aveau antrenament militar. Singurul meu antrenament a fost din anii de CS 1.6 de când eram mic elev. Nu prea e același lucru, ce-i drept, deci eu zic că m-am descurcat bine.

Bărbos cu ținta împușcată
Bărbos cu ținta împușcată

Că să fie concursul corect, toți am tras cu aceiași armă. Eu aș fi experimentat cu mai multe, dar nu ne-a permis timpul. Din fericire merg și weekend-ul ăsta la Rânca, deci o să-mi iau gașca după mine și o să venim la Parc Aventura, să mai facem niște activități printre grătare 🙂

Mi-a prins bine activitatea. Mă bucur că am descoperit chestii mișto de făcut prin Râncă. O să mai facem descoperiri din astea în viitorul apropiat, deci stați pe aproape. Până atunci, dacă vreți să afle și prietenii voștri ce poți face prin Râncă, puteți da un share la articolul ăsta. Avem a mulțumi!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.