Produse personalizate pentru branduri (personale și nu numai)

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Știți ce-i un aspect foarte important pentru un business? Maketing-ul. Și implicit, branding-ul. Adică poți tu să ai cel mai tare produs sau serviciu din lume, dar dacă nimeni nu știe de el, cu ce te ajută? Pe plan opus, poți să ai un produs mediocru, dar dacă îl promovezi cum trebuie, poți să rupi piața cu el. Majoritatea companiilor de succes au înțeles asta, din acest motiv printre cele mai recognoscibile simboluri la nivel mondial sunt logo-urile de la Coca-Cola, Nike sau McDonalds. Și cu toate că știe aproape întreagă populație a planetei de aceste branduri, ele continuă să bage bugete astronomice în marketing. Ca să le vezi în continuare și în mod constant. Să-ți rămână întipărite în creier și să te gândești la ele. Desigur, probabil dacă citești articolul ăsta nu ești la nivelul acelor branduri. Dar poate ai o afacere acolo, sau un brand personal. Și ceea ce vreau să-ți zic este, că dacă strategia asta cu „numele tuturor brandurilor pe toți pereții” merge la case mari, de ce nu ar merge și la tine? De ce nu ai avea și tu ceva produse personalizate cu brandul tău, că să-l vadă lumea mai mult?

Bine, întâi iți trebuie un logo super catchy care să fie și simplist dar și unic, ușor de recunoscut și diferențiat, care să dea bine și pe web și pe print. Nu intru acum în teoria design-ului. Că io la teorie stau bine, cu practica mai greu. Adică la blogul ăsta nici nu am un logo oficial, deși e activ de ceva ani. Dar deviez de la subiect. Pe fostu meu brand personal (sau al nostru că eram mai mulți) începusem să implementăm strategia asta, cu produsele personalizate, chiar dacă o făceam că un hobby, nu că un business. Pe lângă faptul că ne puneam logo-ul peste tot conținutul digital pe care îl cream, ne făcuserăm și tricouri pe care le purtam în mod ostentativ.

Branding personal de Bărboși
Branding personal de Bărboși

Și chiar începuse lumea să ne știe și să ne recunoască după asta. Ba chiar, câțiva oameni chiar ne-au întrebat de unde pot să-și ia și ei tricouri ca ale noastre. Deci, o oportunitate de business în plus. Din nefericire noi nu am dus asta la următorul nivel. Însă acum mă gândesc foarte serios să-mi construiesc iar un brand personal și de data asta să o fac profi. Cu materiale promoționale și toate cele. Ceea ce-ți doresc și tie.

Dar de unde atâtea produse personalizate?

Păi întâmplarea face că am dat de un site care face fix asta, materiale promoționale. Goodiebags se cheamă. Și se ocupă fix cu personalizarea de produse. Și au o gamă destul de variată. Rămâne doar să-ți dai seama ce vrei să faci. Că poți face multe.

Gen dacă ești o companie mai mare și vrei să le faci angajaților materiale branduite ca să se laude cu ele când ies în lume. Sau dacă ești influencer și vrei să-ți faci propriul magazin online de unde urmăritorii tai să poată lua chestii cu numele sau catch-phrase-ul tău pe ele. Poți face chiar și cadouri personalizate pentru prietenii tăi, de ce nu. Cerul este limita. Că încă nu avem panouri publicitare pe cer. Încă.

Acum eu sunt încă la stadiul de gândire a bradnului meu. Și mă gândesc oare ce materiale branduite mi s-ar potrivi. Și după ce am căutat puțin pe site-ul celor de la Goodiebags, am văzut că au și genti termoizolante. Ce alte produse personalizate ar fi mai potrivite pentru un gurmand ca mine? Desigur, o geantă termoizolantă în care să-mi încapă câteva beri. Pe care să-mi pun numele ca să știe lumea să nu se atingă de berea mea. Uitați, am făcut și o simulare:

produse personalizate branduite - ceva de genul
produse personalizate branduite – ceva de genul

Arata aproape bine, nu? Trebuie să-mi fac un logo mai decent. În schimb, ideea mi se pare bună. Adică desigur că e bună, e ideea mea. Trebuie doar să o pun în practica. Și ca să revin la ce ziceam inițial, chestia cu branding-ul și marketing-ul chiar sunt importante, deci ar fi sfatul meu de semi-profesionist, că dacă vrei să știe lumea de tine sau de afacerea ta, iți trebuie ceva produse personalizate.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.