Pui sau porc? Craiova Blogmeet #95 la Il Forno Pub&Grill

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Pui sau porc? Probabil că va gândiți ce fel de întrebare e asta și ce legătură are ea cu Blogmeet-ul. Ei bine țin să precizez că este o întrebare foarte importantă. O întrebare la care eu încă nu am găsit răspunsul. Poate până la sfârșitul articolului ăsta îl voi găsi. Vedem. Eu nu pot da scroll până la sfârșit să văd deznodământul. Pentru că încă scriu la articol. Pff…

Anyyyways, în caz că nu știți, Blogmeet-ul este, după cum puteți intui dacă știți puțină engleză, o întâlnire a bloggerilor. Bloggerii sunt ființele alea care scriu articole și le publică pe internet, pe diverse site-uri. Ca ăsta. Așa că, cu regulă de 3 simplă, puteți deduce că, eu sunt un blogger. Probabil știți deja ce sunt alea întâlniri.

Hai să nu mai aberez, noi bloggerii craioveni avem o tradiție: în fiecare lună ne întâlnim să socializăm și să punem țara la cale. Bine, noi ne întâlnim de mai multe ori. Ba pe la proiecte, ba pe la degustări. Ba chiar pe la workshop-uri de învățare și evenimente culturale. Dar Blogmeet-ul e literă de lege. Că se întâmplă cu 3 sau cu 30 de persoane, ne întâlnim măcar o dată pe luna să socializăm.

pui sau porc
Pui sau porc?

Dar bine, ce legătură au toate astea cu… orice?

Toate la timpul lor, sunt sigur că vreau să ajung eu undeva cu povestea asta. De unde pornisem? Aaa, da, pui sau porc. Și ajunsesem la Blogmeet. Dacă nu m-aș întrerupe singur, chestia asta ar merge mult mai repede.

Tradiția asta durează de aproape 8 ani. Adică a ajuns deja la ediția cu numărul 95. Luna viitoare, în februarie, este ediția aniversară, de 8 ani. Bine, eu am zis că la 100 ar trebui să sărbătorim cu adevărat, aștept să văd dacă vom reuși să facem ceva special. Dar mai e până atunci.

Acum 8 ani nici nu aveam blog. Scrisesem câteva chestii dubioase prin liceu, dar nu pot numi chestia aia blog, deși era undeva pe internet. Cu toate astea, acum 8 ani începea ceva minunat. Tradiția asta la care am ajuns să particip cu drag, aproape în fiecare lună, după posibilități. Probabil las povestea despre cum am ajuns eu în blogosferă pentru luna viitoare, la ediția aniversară.

Ei bine, unde voiam să ajung defapt: la toate întâlnirile astea blogosferice am frecventat diverse localuri. Mai un biliard, mai o cină, mai un vin. Și deși locația în sine nu contează cu adevărat, ci compania, au fost câteva localuri care ne-au rămas dragi. Cum este Il Forno Pub&Grill. Așa, să trecem la întrebarea aia importantă:

Pui sau porc? Ce mai au prin meniu la Il Forno Pub&Grill

Când am descoperit Il Forno, a fost dragoste la prima vedere. Era acum vreo 2 ani, când, tot la un Blogmeet, am degustat câteva chestii din meniul lor. Și probabil le-au plăcut recenziile noastre, că ne-am mai chemat la o altă degustare de produse ce urmau să fie adăugate în meniu. Și apoi, ghiciți ce? Ne-au chemat și a 3-a oară să le degustam meniul.

În ultima duminică din ianuarie, anul curent, adică 2020, am avut ediția cu numărul 95 a blogmeet-ului, din nou la Il Forno Pub&Grill. Aproape că nu voiam să mai vin. Adică am întârziat vreo oră din cauza unor treburi. Și contemplam serios dacă mai are rost să ajung. Dar se pare că am făcut alegerea bună. Să merg. Nu de alta, dar am ajuns la fix pentru o surpriză: două platouri cu diverse chestii, ce urmează să fie adăugate în meniu. A fost o surpriză pentru toți cei prezenți. Două platouri, unul cu preparate din pui și celălalt cu preparate din porc. Ce să aleg? Pui sau porc?

Importanta alegere dintre pui sau porc
Importanta alegere dintre pui sau porc

Ei bine, avantajul platourilor a fost că nu a trebuit să aleg, am mâncat din ambele. Chiar cu o zi înainte de întâlnirea blogosferica am fost cu niște prieteni în aceeași locație. Și am avut o problemă existențială foarte importantă: ne era foame, dar nu foarte foame. Așa că ne-am gândit să „ne combinăm” la ceva din meniu. Aveam însă atâtea opțiuni de pizza încât nu am putut cădea de acord la una. Am dezbătut literalmente mai bine de o jumate de oră ce să comandăm, ca într-un final, să ne hotărâm să comandăm fiecare pentru el. Cât am negociat noi, ni s-a făcut și mai foame. Adică foame în întregime, nu doar puțin foame. Așa că ne-am luat fiecare ce a vrut. O pizza. Niște paste. Și eu am ales Pollo Il Forno. S-ar putea să fie din cauza procesului de selecție, însă mi s-a părut printre cele mai bune chestii pe care le-am mâncat vreodată.

Pollo Il Forno
Pollo Il Forno

Revenind, la întrebarea eternă, pui sau porc. Cu o seară înainte, alesesem puiul după cum vă ziceam. Probabil dacă erau cele două platouri în meniu, ne-ar fi fost mai ușor să luăm ceva „să placă la toată lumea”. Sau ne-am contrazis pe care dintre ele să îl alegem.

Ce bine că la Blogmeet nu a trebuit să alegem. Le-am avut pe ambele. Le-am împărțit frățește, firește. Ia uite ce fericiți eram. Gurmanzi adevărați.

Bloggeri gurmanzi pregătindu-se de atac
Bloggeri gurmanzi pregătindu-se de atac

Ce să mai, pui sau porc, ce-o fi, numai bun să fie. Da, de asta sunt gras, că îmi place mâncarea. Viața e prea scurtă să nu îți placă mâncarea. Deci e bine că nu a trebuit să aleg în seara aia. Nu știu ce aș fi ales. Carnea a fost foarte bună în ambele. Și cartofii. Mhmm. Mai erau și niște chestii colorate care făceau sunete ciudate când le mestecau colegii mei. Aparent se numeau legume? Și sunt sănătoase? Nu cunosc conceptul. Dar ceilalți bloggeri au părut să se bucure și de ele. Eu încă îmi susțin punctul că salata aia creață era pusă acolo cu scop decorativ. În orice caz, toată lumea a fost happy cu platourile. Voi ce ați fi ales, pui sau porc?

Bine, tre' să recunosc, platoul ăsta cu pui a fost puțin mai bun ca cel cu porc, deci asta aș fi ales. Mulțumiți?
Bine, tre’ să recunosc, platoul ăsta cu pui a fost puțin mai bun ca cel cu porc, deci asta aș fi ales. Mulțumiți?

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.