Sarmalele Reci la Cult Music Club Craiova

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Știți de Sarmalele Reci? Nu, nu mâncarea. Trupa. Ar trebui să știți, sunt aproape de-o seamă cu mine. Și dacă nu știți, hai că vă fac eu niște lecție de muzică, să vă mai culturalizați și voi.

Sarmalele Reci - Trupa
Sarmalele Reci – Trupa

Cine sunt Sarmalele Reci

Trupa Sarmalele Reci s-a format în anul 1993, la București. născându-se la inițiativa lui Florin Dumitrescu, care și-a dorit să creeze o trupă rock cu nume românesc, spre deosebire de alte formații din acea vreme care optau pentru nume englezești.

Și ce e mai tradițional decât mâncarea? Nimic, vă zic eu. Ne place să mâncam. Și ne plac sarmalele. Că e mâncare tradițională. Pe asta s-au și bazat când și-au ales numele. Plus că, folosind pluralul, ne dăm seama că sunt mai mulți membri în componența trupei. Iar faptul că sunt reci și nu calde, ne indică faptul că sunt rebeli și nu se conformează normelor societății. Asta a vrut să spună autorul. Cred, nu știu, nu eram acolo.

Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizației cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în țara lucrurilor bine făcute și neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit o trupă profetică.

– Citat

De-a lungul timpului, trupa și-a schimbat de câteva ori componența, însă au rămăs pe același stil și se bucură în continuare de succes. Din ’93 și până aproape recent, au scos 8 albume, și anume: „Țara te vrea prost”, „Aurolac”, „Bucate alese”, „Răpirea din Serai”, „Maniac”, „Vaca”, „O seară la Operetă”, „Haos.ro”.

Iar acum, se lansează pe vinil albumul „Țara te vrea prost„! Un amestec original și eclectic de rock’n’roll, funk, jazz(știți că mie îmi place jazz-ul) și folclor, cu versuri scrise cu artă și forța în limba română, „Țara te vrea prost” este un disc emblematic și, din păcate, încă actual. Pe vinil, reînregistrat, cu un sunet mai proaspăt, cu o tehnologie mai nouă, cu o voce mai matură, cu o energie mai punk, albumul va fi cântat în concert, în premieră la Craiova, și însoțit de tradiționalul „Șpriț de vară”.

Albumul "Țara te vrea prost" pe vinil
Albumul „Țara te vrea prost” pe vinil

Concert live la Craiova „Țara te vrea prost”

„Violeta”, „Gașca de la bloc”, „Vărsătorul”, „N-ai nimic pe sub tricou”, plus bonusuri, vor fi cântate la Cult Music Club pe 21 Octombrie.

Unde? La Cult Music Club.

Când? Pe 21 Octombrie.

Cine? Sarmalele Reci, nu sunteți deloc atenți.

Update: Din nefericire concertul a fost amânat pentru o dată ulterioară. Vă voi ține la curent cu detalii pe măsură ce acestea vor apărea.

Update 2: Concertul seține pe 21 Octombrie. Am schimbat datele și în articol. Mai multe detalii și bilete găsiți pe evenimentul Facebook de aici.

Sarmalele Reci vă învită la Cult Music Club pe 21 Octombrie pentru o experiență de neuitat. Scriem istoria împreună și contrazicem titlul albumului, ca să aflăm cum să schimbăm istoria viitoare.

Sarmalele Reci, probabil

Nu uita că țara te vrea prost. Ne vedem acolo?

Sarmalele Reci la Cult Music Club
Sarmalele Reci la Cult Music Club

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.