Spiderman: far from Home, sau legănatul pe pânză prin Euopa

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Atenție! Acest articol poate conține spoilere din filmul Spiderman: Far from Home și/sau din alte filme din seria Marvel. Continuați pe propria răspundere.

Înainte să intru în metaforica pâine, țin să precizez că am văzut „Spiderman: Far from Home” împreună cu câțiva colegi din blogosferă, la Inspire VIP Cinema, în Craiova. În caz că nu l-ați văzut încă, aici vă sugerez și vouă să-l vedeți. Fiind un film cu multe efecte speciale, merită văzut într-o sală modernă, cu sonorizare bună și tot tacâmul, pentru a vă bucură pe deplin de întreagă experiență. Puteți găsi bilete pentru Spiderman: Far from Home aici.

Bloggerii olteni inainte de "Spiderman: Far from Home"

Premiza „Spiderman: Far from Home”

Ar trebui să știți deja, că Universul Cinematic Marvel (MCU pe scurt) conține o serie de filme (și seriale) cu Supereroi care, mai mult sau mai puțin, sunt legate între ele. Spiderman: Far from Home este al doilea film cu Omul Păianjen jucat de Tom Holland, acțiunea căruia se întâmplă în același univers/timeline cu a celorlalri Răzbunători. Pe lângă asta, cataratorul prietenos de cartier a apărut și în seria Avengers. Avengers: Endgame, fiind cel mai important. Endgame a apărut în primăvara asta, deci se presupune că ați avut timp deja să îl vedeți :D. Se zvonea că Endgame este ultimul film din „Faza 3”, după asta urmând să se facă alte serii, cu povești diferite. Cu toate astea, Spiderman: Far from Home se întâmplă imediat după acțiunea din Endgame, povestea legându-se strâns de evenimentele. Mai ales de (SPOILER ALERT!) moartea lui Tony Stark a.k.a. Iron Man.

Peter Parker, protagonistul nostru urmează să plece într-o excursie prin Europa cu colegii lui de clasă. Peter vrea să își revină după toate întâmplările din Endgame, și să-și pună la naftalină costumul de supererou. Însă Nick Fury (jucat ca de obicei, impecabil, de Samuel L. Jackson) este de altă părere. Întâmplarea face că Pământul să fie din nou amenințat de un alt dezastru de proporții mondiale. Și cum, din diverse motive, toți ceilalți eroi sunt indisponibili, responsabilitatea rămâne pe umerii lui Pețer. Știți voi, cu putere o putere mare, vine și o responsabilitate pe măsură. Din fericire Quentin Beck a.k.a. Mysterio (jucat Jake Gyllenhaal) este prezent pentru a-l ajută pe protagonistul nostru.

Acum, pentru cei care știu de Spiderman înainte să devină celebru din ecranizări, prima jumătate a filmului poate fi foarte previzibilă sau chair frustrantă. Cum a fost și cazul meu. Însă lăsând acest mic inconvenient de-o parte, filmul merge într-o direcție inedită spre sfârșit, personajul Mysterio fiind re-imaginat și re-branduit pentru a se integra în lumea modernă (cum s-a întâmplat de altfel cu o mare parte din personajele MCU). Asta dă filmului o nouă perspectivă a întregii povești.

În același timp, pe tot parcursul filmului se fac referiri la subiecte „moderne”, cum ar fi fake news, încălzire aglobala, vlogging etc. Chiar și firul narativ secundar, povestea de dragoste dintre Pețer Parker și MJ (jucată de Zendaya) este abordată într-un stil diferit, relația lor nefiind una clișeică.

La ce să vă așteptațide la Spireman: Far from Home

Chiar dacă vă ziceam că filmul face parte dintr-o serie destul de mare de filme inter-conectate, nu trebuie să le fi văzut pe toate pentru a fi la curent cu povestea (deși ajută). Filmul poate fi urmărit independent, deși s-ar putea să nu prindeți anumite glume sau referințe. Cu toate astea, referirile la întâmplările din filmele precendente sunt destul de explicative, deci puteți pune cap la cap ce s-a întâmplat destul de ușor.

Jocul actoricesc este la fix, studiourile Marvel au un talent aparte pentru a alege actorii perfecți pentru rorulile principale. Tom Holland rămâne Peter Parker-ul meu preferat, iar după cum zicema, Samuel L. Jackson s-a născut pentru rolul de Nick Fury. Își face debutul în Universul Marvel Jake Gyllenhaal, interpretându-l pe Mysterio. Nu au dat greși nici de data asta cu alegerea omului potrivit pentru rolul potrivit.

Ca orice film de acțiune cu super eroi, efectele speciale sunt foarte importante. Mă gândeam că după Avengers: Endgame, va fi cam greu să urmeze filme la fel de impresionante, cel puțin pentru o perioadă. Însă mă bucur că m-am înșelat. Și chiar dacă Spiderman: Far from Home se întâmplă la o scară mai mică, efectele speciale și scenele de acțiune sunt foarte bine puse la punct, reușind să-mi țină ochii lipiți de ecra pe tot parcursul peliculei.

Un important aspect al filmelor Marvel este simțul umorului (unul dintre motivele principale pentru care prefer Marvel, nu DC). Și la capitolul asta Omul Păianjen stă destul de bine, chiar dacă în unele scene se abordează subiecte mai dramatice. Am râs copios la câteva faze, și am avut și câteva momente de „awww”. Filmul reușește să te atașeze de personaje.

În concluzie, Spiderman: Far from Home este un film ce merită văzut, pe care îl recomand cu încredere tuturor iubitorilor de acțiune, super eroi, comedii cu adolescenți și sf-uri. Le are pe toate. Și vă ziceam, merită văzut la cinema pentru a vă bucură pe deplin de toate efectele speciale. Filmul oferă o perspectivă interesantă față de evenimentele petrecută după Avengers Endgame, și ne lasă cu un sfârșit pe muchie de cuțit, ce ne da câteva indicii despre ce va urmă să se întâmple (dacă vă uitați la cele 2 scene de la sfârșit) cu Universul Marvel.

Spiderman: Far from home poster from https://uae.voxcinemas.com/movies/spider-man-far-from-home
Spiderman: Far from home poster from https://uae.voxcinemas.com/movies/spider-man-far-from-home

Dacă vrei să citești o altă recenzie de film, am scris una despre Miami Bici. Sau uită-te pe pagina principală despre ce alte subiecte am mai scris recent. Lasă un comentariu mai jos cu părerea ta și, de ce nu, dacă ți-a plăcut, un like/share m-ar ajuta mult. Mulțam!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.