Ultima zi de vara m-a prins la o degustare din seria Branzeturi cum se… cuVin, asa cum v-am obisnuit, evenimente organizate de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. De data aceasta am avut alaturi 4 vinuri din gama Budureasca, asociate cu nelipsitele branzeturi si fructe de sezon, pentru aceleasi combinatii spectaculoase.

Cumva la aceasta degustare s-a strecurat si Costi, dragul meu coleg barbos, pe care nu il mai vazusem de ceva vreme. Am mers impreuna la Restaurant Marmara, unde urma sa se tina degustarea si unde ne-am intalnit cu ceilalti bloggeri participanti. Degustarea s-a tinut chiar in partea de Crama a restaurantului, un loc care a “parca a fost facut” pentru astfel de evenimente, deci a completat perfect peisajul ultimei zile de vara, alaturi de prieteni, vinuri si desigur… mancare.

Viile Budureasca se afla in inima podgoriei Dealu Mare, in zona primelor dealuri subcarpatice, la 30 de km de Ploiesti. Acest loc are, conform dovezilor arheologice gasite in apropiere, o traditie bogata in vinificatie. Vinurile de Budureasca sunt “cunoscute și apreciate pentru caracteristicile si aromele lo runice si pentru vinificarea in stilul modern, adaptat la Lumea Noua.“, iar eu nu as putea descrie mai bine aceste vinuri.

Din cele 4 combinatii cu vinuri Budureasca, eu am apreciat-o cel mai mult pe ultima.

Si anume Shiraz sec, acompaniat de un Danish Blue si nuci Pecan. Nu am mai avut de mult un vin rosu care sa imi gadile paiplele gustative asa cum a facut-o Shirazul de la Budureasca. Poate pentru ca aroma puternica de fructe de padure m-a dus cu gandul la toamna ce urma sa inceapa. M-a intrigat si culoarea, un rosu foarte strident, iar postgustul lung te lasa sa visezi, cu ochii deschisi, dupa fiecare inghititura, cum stai in mijlocul campiei si te bucuri de adierile placute de toamna. Iar Danish Blue, o branza cu mucegai albastru nobil, are un gust la fel de bine definit si de puternic, astfel incat s-au imbinat perfect, cele doua gusturi completandu-se intr-o armonie extazica.

A fost o seara minunata. Un ultim capitol perfect pentru sezonul cald, o tranzitie perfecta catre toamna ce urmeaza. Shirazul de Budureasca este un vin dacic, fara indoiala. Iar Danish Blue accentueaza perfect senzatia de putere pe care o ai cand te bucuri de combinatia asta. O experienta transcendenta!

La sfarsit, va las cu mai multe poze de la aceast eveniment. Si va doresc o toamna legendara 😀

Gepostet von Marian Buzarnescu am Freitag, 1. September 2017


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: