Ultima zi de vară alături de Budureasca-degustare de vinuri și brânzeturi

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Ultima zi de vară m-a prins la o degustare din seria Brânzeturi cum se… cuVin, așa cum v-am obișnuit, evenimente organizate de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro. De data aceasta am avut alături 4 vinuri din gama Budureasca, asociate cu nelipsitele brânzeturi și fructe de sezon, pentru aceleași combinații spectaculoase.

Cumva la această degustare s-a strecurat și Costi, dragul meu coleg bărbos, pe care nu îl mai văzusem de ceva vreme. Am mers împreună la Restaurant Marmara, unde urma să se țină degustarea și unde ne-am întâlnit cu ceilalți bloggeri participanți. Degustarea s-a ținut chiar în partea de Cramă a restaurantului, un loc care a „parcă a fost făcut” pentru astfel de evenimente, deci a completat perfect peisajul ultimei zile de vară, alături de prieteni, vinuri și desigur… mâncare.

Viile Budureasca se află în inima podgoriei Dealu Mare, în zona primelor dealuri subcarpatice, la 30 de km de Ploiești. Acest loc are, conform dovezilor arheologice găsite în apropiere, o tradiție bogată în vinificație. Vinurile de Budureasca sunt „cunoscute și apreciate pentru caracteristicile și aromele lor unice și pentru vinificarea în stilul modern, adaptat la Lumea Nouă.”, iar eu nu aș putea descrie mai bine aceste vinuri.

Din cele 4 combinații cu vinuri Budureasca, eu am apreciat-o cel mai mult pe ultima.

Și anume Shiraz sec, acompaniat de un Danish Blue și nuci Pecan. Nu am mai avut de mult un vin roșu care să îmi gâdile paiplele gustative așa cum a făcut-o Shirazul de la Budureasca. Poate pentru că aroma puternică de fructe de pădure m-a dus cu gândul la toamnă ce urma să înceapă. M-a intrigat și culoarea, un roșu foarte strident, iar postgustul lung te lasă să visezi, cu ochii deschiși, după fiecare înghițitură, cum stai în mijlocul câmpiei și te bucuri de adierile plăcute de toamnă. Iar Danish Blue, o brânză cu mucegai albastru nobil, are un gust la fel de bine definit și de puternic, astfel încât s-au îmbinat perfect, cele două gusturi completându-se într-o armonie extazică.

A fost o seară minunată. Un ultim capitol perfect pentru sezonul cald, o tranziție perfectă către toamnă ce urmează. Shirazul de Budureasca este un vin dacic, fără îndoială. Iar Danish Blue accentuează perfect senzația de putere pe care o ai când te bucuri de combinația asta. O experiență transcendentă!

La sfârșit, va las cu mai multe poze de la aceast eveniment. Și vă doresc o toamnă legendară 😀

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10209336256754413.1073741879.1563115505&type=3

Dacă tot ai ajuns până aici, poți citi despre alte degustări de vin la care am participat.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.