La Vila Dobrușa de Rusalii – Ce am făcut în vizită la Crama Avincis

Publicat de MarianBuzarnescu pe

La sfârșitul primăverii, mai exact pe 28 Mai, în a doua zi de Rusalii, am pornit împreună cu o parte din bloggerii olteni într-o scurtă călătorie. Am fost în vizită la Crama Avincis și Vila Dobrușa, la picnicul organizat de cei de la Avincis. Este o tradiție deja, picnicul se organizează în fiecare an de Rusalii. Eu am fost anul trecut pentru prima dată.

Ce am făcut de Rusalii la Crama Avincis?

Cred că va puteți imagina. Am făcut multe poze, evident. Am pornit dis-de-dimineață, cu autocarul. Așa suntem noi blogoltenii, mereu pregătiți. Și foarte punctuali, pentru că am fost printre primii sosiți. Ne-am găsit locuri rapid apoi ne-am pus pe treabă.

 Selfie cu DSLR-ul - Nici nu mi-am scos bine aparatul că deja ceilalți bloggeri au pus ochii pe mine
Selfie cu DSLR-ul – Nici nu mi-am scos bine aparatul că deja ceilalți bloggeri au pus ochii pe mine

Vila Dobrușa este o locație parcă scoasă din filme. Ori romantice, ori columbiene, încă nu m-am hotărât. Dar în orice caz, e un peisaj de poveste. Tot acolo e și Crama Avincis și cele 40 de hectare de viță de vie din care se fac vinurile lor minunate. Este o îmbinare perfectă între tradiție și modernism.

 Vila Dobrușa - Tradiția este importantă, pentru restaurarea ei s-au cheltuit mult mai mulți bani decât s-ar fi cheltuit pentru construirea unei noi vile
Vila Dobrușa – Tradiția este importantă, pentru restaurarea ei s-au cheltuit mult mai mulți bani decât s-ar fi cheltuit pentru construirea unei noi vile
Crama Avincis - Un design modernpentru gazduirea celor mai noi tehnologii
Crama Avincis – Un design modern pentru gazduirea celor mai noi tehnologii

După ce ne-am băut cafeaua de dimineață, am pornit la o vizită prin Domeniul Dobrușa, ghidați de Calin Nicolae. Am aflat mai multe informații despre creșterea viței de vie, procesul de vinificație, dar și despre istoria cramei și a domeniului.

Ascultând cu atenţie istoria cramei
Ascultând cu atenţie istoria
cramei

După vizită ne-am bucurat de un spectacol tradițional de Rusalii: Călușarii

După cum vă ziceam, tradiția este unul din punctele forte ale Avincis. Deci de Rusalii nu puteau lipsi Călușarii,  una din cele mai vechi tradiții românești. Am făcut niște mai multe poze, vă las mai jos o parte din ele:

> Poze cu călușarii

Apoi am continuat cu un speech ținut de gazdele noastre, Valeriu și Cristiana Stoica. Ne-au urat bun venit și ne-au vorbit mai multe despre cramă și despre noutățile „din meniu”.

Gazdele noastre, Valeriu și Cristiana Stoica
Gazdele noastre, Valeriu și Cristiana Stoica

Apoi a urmat pranzul. Ne-am delectat cu o multitudine de preparate, desigur acompaniate de cele mai bune vinuri. Iar pe fundal ne-au delectat  Alex Porro & Band.

[Nu am poze cu mâncarea pentru că aveam mâinile ocupate, găsiți pe Facebook 🙂 ]

După ce am luat prânzul, a urmat relaxarea. Pentru ceilalți, nu pentru mine. Eu am fost fotograf de serviciu pentru câteva din blogoltence. Cine m-o fi pus să iau aparatul cu mine? Bine, nu pot să mă plâng, nu e că și cum am stat numa’ de poze. Am socializat, am vizitat în continuare zona, am degustat nici nu-mi mai amintesc câte vinuri. Ce să mai, a fost un mod excelent de a termina primăvara.

Desigur, nu puteam să plecăm fără să facem o poză de grup.

Poza de grup cu bloggerii olteni
Poza de grup cu bloggerii olteni

Sau două.

#sipeburta
#sipeburta

Sau trei…

Pe picior de plecare
Pe picior de plecare

Okay, am făcut prea multe poze. Nu mă credeți? Vă las tot albumul mai jos. În orice caz, a fost cea mai bună ocazie de a mă bucură de ziua liberă de Rusalii. Și aștept cu nerăbdare să continui tradiția. V-aș invita și pe voi să vizitați Vila Dobrușa dacă aveți ocazia, este o experiență inedită!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.159419758245232.1073741832.142025099984698&type=1&l=e562b920a7

Tradiția a continuat și în 2019, când am fost din nou în vizită la Vila Dobrușa de Rusalii. Și am mai avut și o degustare de vinuri cu Avincis între timp. Abia aștept să văd ce-mi rezervă și anul acesta 🙂


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.