Vinul Principelui spre degustat la Blogmeet-ul oltenesc aniversar #13
Ce-nseamna blogmeet? Înseamnă o întălnire a bloggerilor. Blogmeet Oltenesc, este pentru că noi suntem olteni, în mare parte. Și ne întâlnim, aparent, lunar (cu mici excepții pandemice) de 13 ani încoace. Bine, colegii mei mai bătrâni(în ale blogging-ului) se întâlnesc de 13 ani, eu am venit mai tărziu. Acum vreo, 10-11 ani cred, nu mai știu. Blogul de atunci a căzut pradă spionilor, din nefericire. Pierdut în neant. Anyways, nu despre aia era vorba. Ci despre comunitatea noastră minunată și longevivă. Și am serbat-o și anul asta, tradițional. Și am zis să facem și o degustare de vin, căci ăsta este unul din cele mai de succes proiecte pe care le facem. Așa cam am băut niște vinuri din gama Vinul Principelui, de la prietenii noștri de la Vînju Mare . Deci hai să vorbim despre asta, puțin.
Degustare cu Vinul Principelui de la Domeniile Vînju Mare și brânzeturi Delaco

Cum ziceam, printre proiectele noastre de suflet, se numără degustările de vin marca AsBO.ro și dictionarculinar.ro, pe care le facem deja de ani buni. Adică asta ar fi a 65-a degustare oficială Brânzeturi cum se…cuVin. Că am mai făcut și unele extra, pe parcurs. Nici acolo nu am fost de la început. Prima degustare la care am participat a fost cu Banu Mărăcine, în 2016. Cred că era deja la ediția a 12-a sau 13-a, nu mai știu. Oricum, a trecut mult de atunci. Și chiar dacă nu am ajuns la toate, am fost la majoritatea, deci mă pot considera parte importantă din proiect.
Ce vinuri din gama Vinul Principelui am degustat la blogmeet-ul aniversar?
Am degustat 5 vinuri din gama Vinul Principelui, de la Domeniile Vinaju mare, în cadrul blogmeet-ului aniversar. Acestea au fost:
- Vinul Principelui Tămâioasă Românească și Chardonnay sec + Camembert Delaco;
- Vinul Principelui Sauvignon Blanc și Riesling Italian demisec + Brie Delaco;
- Vinul Principelui Rose sec + British Cheddar Delaco;
- Vinul Principelui Cabernet Sauvignon și Syrah sec + Grand Blue Delaco;
- Vinul Principelui Merlot și Syrah demisec + Grana Padano Delaco.

Noi mereu dam noroc la rose, de aia v-am pus poza mai sus. Despre vinurile de la Vînju Mare v-am tot scris. Am avut prima dată o degustare cu vin pelin din gama lor. I-am avut alături și la petrecerea de crăciun blogosferică. Am avut și o degustare tradițională cu vinurile lor. Și am fost chiar și în vizită la Vînju Mare. Deci, nu vă mai zic despre fiecare vin în parte, puteți citi în articolele precedente, menționate mai sus, daca vreți mai multe detalii despre vinuri.
Vă las în schimb aceste poze foarte artistice, făcute de colega mea Xaara, cu fiecare dintre vinurile pe care le-am degustat.
Și după cum ar trebui să știți deja, vinurile le asociem de obicei cu brânzeturi. De la Delaco, din gamele proprii sau din cele de import. Nici despre alea nu vă mai zic, căci, la fel, am tot scris despre ele în zecile de articole de la degustări. Deci daca vreți informații și păreri, doar aruncați un ochi la celelalte articole. Vă las poza asta cu platoul apetisant, în schimb.

Vă zic doar despre perechea preferată: Vinul Principelui Cabernet Sauvignon & Syrah este un cupaj elegant, ce îmbină forța și caracterul inconfundabil al Cabernetului Sauvignon cu notele catifelate și condimentate ale Syrah-ului. De un roșu profund, acest vin se remarcă prin arome intense de fructe negre de pădure, prune uscate și un subtil iz de piper negru și vanilie, datorită maturării în butoaie de stejar. Gustul său este bine echilibrat, cu taninuri ferme și un postgust persistent, făcându-l alegerea perfectă pentru preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate. Un vin cu personalitate, potrivit atât pentru ocazii speciale, cât și pentru momentele în care vrei să te bucuri de un pahar de vin de calitate.
L-am asociat cu brânza Grand Blue de la Delaco. Aceasta este o alegere rafinată pentru iubitorii de brânzeturi cu mucegai albastru. Cu o textură cremoasă, dar fermă, și un gust intens, ușor picant, această brânză reușește să îmbine perfect aromele bogate de lapte maturat cu notele puternice și sofisticate ale mucegaiului nobil. Fie că o savurezi simplă, alături de nuci și struguri, sau că o integrezi în preparate gourmet, Grand Blue oferă o experiență culinară aparte. Se potrivește de minune cu vinuri roșii corpolente sau cu un pahar de vin alb dulce, evidențiindu-și astfel complexitatea gustului.
Blogmeet aniversar #13
Vă ziceam că blogmeet-urile sunt întâlniri d’ale bloggerilor. De 13 ani încoace, bloggerii craioveni s-au tot întâlnit, lunar. Cu o mică pauză, când a fost pandemia aia sau ce era. Dar în afară de asta, în fiecare lună, cel puțin o dată ne întâlnim. Fie la degustări, fie la evenimente. Sau doar la bere. Că mai facem și din astea. Scopul întâlnirilor poate să difere. Oamenii se mai schimbă. Dar esența rămâne acolo.
Am fost și eu la câteva ediții din astea aniversare. Nu cred că am ratat vreo una. De câțiva ani încoace, facem întâlnirile la Casa Universitarilor. Sau Casa Romanescu, cum i se mai zice. La una din aceste întâlniri am făcut și un tur al Casei Romanescu. Căci este un monument istoric și merită vizitat. Vedeți poze din articolul acela, cu turul. E chiar frumos înăuntru. Nu vă mai pun iar, aici.
Tot acolo am făcut și petrecerea aniversară de 12 ani, adică anul trecut. Când eram tot alături de prietenii de la Vînju Mare. Și pentru că e motiv de sărbătoare, e normal să avem și tort. De anul trecut, tortul este creația mamei mele, căreia îi mulțumim. Colegii mei l-au apreciat tare anul trecut, așa că am pus-o să îl facă și anul acesta. Cred că a ieșit bine.

I-am zis să îl facă mai mare de data aceasta, că vom fi mai mulți. Dar cred că a exagerat puțin, că am rămas cu aproape jumate din el. Dar nu-i problemă, l-am împărțit cu câțiva colegi dornici. Nimic nu s-a pierdut.
Asta-i tot pentru azi, stați pe aproape pentru mai multe evenimente. Și da-ți un follow pe rețelele sociale, sunt mai activ pe acolo. Mulțam!
0 comentarii