Ce am făcut la Workshop-ul Digital Parents Talks de la Craiova

Publicat de MarianBuzarnescu pe

Când ești blogger cu acte în regulă, mai participi pe la evenimente cât de cât relevante. Că poate mai înveţi ceva nou, mai cunoşti lume, mă socializezi. Așa se face că eu am participat la workshop-ul Digital Parents Talks care s-a ținut la noi în sat, la Craiova. Chiar dacă eu nu sunt părinte și nu o să fiu prea curând. Dar hey, se anunțau a fi informații utile despre blogging așa că am zis „De ce nu?”. Plus că am făcut și pe fotograful oficial la recomandarea lui Daniel. Uitați ce poze mișto am făcut.

Deci cum ziceam, pe 28 Aprilie 2018, o minunată zi de vară (cel puțin în termometre dacă nu în calendare), m-am urcat pe calul meu Favorit (la noi în sat Favorit e firmă de taxi), am trecut să le iau pe două din colegele mele bloggerite ca’s băiat de treabă și am plecat spre Ramada Plaza Craiova unde urma să se țină workshop-ul.

Ce este Digital Parents Talks:

Digital Parents Talks este un proiect marca Parenting PR. Ana Nicolescu si Lavinia Pavel doresc să dea o mână de ajutor bloggerilor părinți și nu numai. Acum nu știu de ce s-ar rezuma doar la bloggeri părinți, dar cine sunt eu să judec? În orice caz, au venit și pe la Craiova cu workshop-ul asta și pentru asta cred că trebuie să le mulțumim sponsorilor oficiali Lidl România și BCR.

Ce informaţii găsiţi la workshop-ul Digital Parents talks?

Informații de bază utile dacă te gândești să te apuci de blogging și nu știi de unde să începi.

În prima parte a workshop-ului Ana a vorbit despre branding-ul personal, comunitatea din jurul blogului, documentare, storytelling și monetizare. S-a axat foarte mult pe exemplul personal. Este foarte interesant să aflii poveștile altora, să vezi de unde au pornit și pașii pe care i-au urmat. E bine să ai astfel de puncte de referință dacă vrei să pornești pe o anumită cale (nu neapărat în blogging). Dar fiecare din noi este diferit și nu avem aceleași obiective, aceleași oportunități sau aceiași gândire. Deci e bine să ai cât mai multe referințe și să alegi din fiecare partea în care te regăsești. Să îți creezi propria poveste.

Cât despre partea tehnică (mergând pe ideea că workshop-ul este adresat persoanelor aflate la început de drum), consider că ar fi fost mai utile informații concrete, eventual niște resurse. Dacă cumva printre cititorii acestui articol se află persoane care vor să se apuce de blogging și au nevoie de ghidare, nu ezitați să mă contactați 🙂

Partea doua a fost despre SEO

Și cât de important este el. Aici depinde de obiectivele fiecăruia. Dacă vrei trafic organic știi deja ce este SEO și cât e de important. Lavinia ne-a dat câteva pointere despre cum ar trebui să scrii SEO. Am să fur o imagine de la Daniel pentru referință.

SEO conform Digital Parents Talks
SEO conform Digital Parents Talks

Voi scrie și eu un ghid despre SEO. Stați pe aproape.

A fost și o discuție între cele două părți, ceea ce a fost okay. Plus că au fost prezentate câteva tool-uri care pot fi folosite pentru a verifica diverse aspecte ale site-urilor, cum ar fi viteza de încărcare și nu numai.

Apoi am luat o binemeritată pauză de masă

În care am degustat din mai multe feluri diverse și delicioase. Și am băut o cafea.

Pauza de masă
Pauza de masă

Desigur că eu nu am putut să mă bucur foarte mult de asta pentru că am fost luat pe sus de fete să le fac poze în mini terasa hotelului unde era o ambianță foarte liniștită și plăcută.

După pauză am continuat workshop-ul cu o discuție financiară

#ScoalaDeBani s-a numit a doua parte a workshop-ului. Am făcut câteva teste practice și am primit sfaturi despre cum să facem economii și cum să ne gestionăm mai bine fondurile. Am aflat că eu, deși îmi gestionez bine banii pe termen scurt, nu am planuri pe termen lung ceea ce s-ar putea să fie o problemă. Dar ce poți face? Am doar 25 de ani. Încă mai am timp. Cred. Sper. Nu contează.

În orice caz, cam asta s-a întâmplat la workshop-ulu Digital Parents Talks. Recomand tuturor care sunt la început de drum să participe la astfel de workshop-uri și la orice evenimente relevante, pentru că mereu ai ceva de învățat. Și oameni faini de cunoscut.

Descoperă alte evenimente mișto la care am participat prin categoria de evenimente a blogului!


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.